I forbindelse med Hugo Games’ kommende fodboldspil “Soccer League” har det danske spilfirma indgået samarbejdsaftaler med en stribe internationale fodboldklubber – et markedsførings-scoop i en branche med skrappe eksklusivaftaler.

Det danske spilstudie Hugo Games har fået sit navn fra sin vel nok mest kendte figur: Skærmtrolden Hugo, som man i 90’erne kunne styre gennem en labyrint på fjernsynsskærmen ved hjælp af noget, man kaldte en fastnettelefon.

Hugo Games’ kommende spil “Soccer League” handler dog ikke om den ikoniske trold men om fodbold, og studiet har netop landet en massiv markedsføringsaftale med en række internationale storklubber, som giver Hugo Games adgang til 300 millioner fodboldfans.

Et drømmemål for den danske virksomhed

Klubberne er Real Madrid, FC Barcelona, Arsenal, FC Porto og Juventus FC, og flere klubaftaler forventes at være undervejs. Aftalerne udgør noget nær et drømmemål for den danske virksomhed, der ellers har været mest kendt for spillene med Hugo, fortæller adm. direktør Henrik Kølle.

”Klubaftalerne kan vise sig at blive et scoop for os. Én ting er, at det er vigtigt, at vi kan bruge klubbernes logoer og fodboldspillernes navne i vores spil, men noget helt andet er, at vi kommer til at kommunikere med flere hunderede millioner dedikerede fodboldfans. De tilhører et segment, der er enormt loyale. De elsker deres klub, og de elsker sporten. Det vil alt andet lige gavne spillet og dets udbredelse,” siger Henrik Kølle.

Normalt er fodboldklubber meget forsigtige med kommercielle samarbejder, da de ofte er juridisk bundet af eksklusivaftaler med forbund eller virksomheder. Derfor er Henrik Kølle meget glad for, at klubberne har så stor tro på spillet, at de har valgt at indgå i et samarbejde.

Markedsføring afgørende for mobilspil

Ifølge en rapport fra Deloitte udgives der 15.000 nye mobilspil om måneden, og kun en brøkdel af dem formår at tjene penge. Derfor har adgangen til markedsføringskanaler heller aldrig været vigtigere for producenterne, hvis deres spil skal give overskud.

For Hugo Games’ er aftalerne med de store fodboldklubber derfor helt afgørende for at nå kunderne, og det giver Henrik Kølle høje forventninger til Soccer League-spillet, når det lanceres i tredje kvartal af 2017.

”Spillet forventes at blive et anker i vores portefølje. Vi har flere spændende spil på vej, men vi regner alligevel med, at Soccer League bliver et af vores kommende topspil. Og det på flere måder. Vi forventer nemlig også, at vi med spillet kan nå en større indtjening pr. spiller, end vi tidligere har oplevet. Det er også vigtigt,” siger Henrik Kølle.

Frisk udviklingskapital

Hugo Games er noteret på børsen i Oslo, og den 10. maj har virksomheden åbnet for salget af nye aktier for at rejse kapital. Målet er at rejse samlet 41 millioner kroner, og en række investorer har på forhånd givet tilsagn om køb af aktier for 30 millioner kroner.

”Det er vi selvsagt mere end glade for. Det betyder, at vi allerede nu er oppe på at rejse et beløb, som gør, at vi kan nå de milepæle, vi har sat for den kommende spiludvikling,” siger Henrik Kølle og tilføjer:

”Aktieemissionen betyder, at vi får flere midler til at styrke vores nye, engelske udviklingsafdeling. Og så betyder den, at vi kommer indgå endnu flere aftaler med internationale fodboldklubber til Soccer League.”