Den 25. november inviterer RFRSH Entertainments BLAST Pro Series til digital underholdning på en skala, der ikke er set før på dansk grund.

Der hersker efterhånden ingen tvivl om, at esport er kommet for at blive.

Fænomenet, der indtil for få år siden var ganske ukendt i det brede samfund, har på kort tid opnået enorm interesse og opmærksomhed i medier og blandt virksomheder verden over. I Danmark er der mange, der gamer på absolut topniveau i spil som CS:GO, League of Legends og Dota.

Det er dog særligt i CS:GO at Danmark markerer sig internationalt med hele to hold i verdens top 5.

Men CS:GO er også utrolig ungt kommercielt produkt. Derfor forsøger event-arrangører hele tiden at justere på format og setup af deres live-events for at ramme den optimale oplevelse for de passionerede fans. Der bliver med andre ord konstant skubbet til grænserne for hvad, der er muligt at få ud af scene-setup og turneringsformat.

Det er grænser som RFRSH Entertainment lover at redefinere med den stort opsatte BLAST Pro Series, der skydes i gang i Royal Arena den 25. november.

Tilskueren i fokus

For RFRSH er det været vigtigt, at skabe et event, som har tilskueren i fokus. RFRSH garanterer et event, der bliver eksplosivt, medrivende, involverende og ikke mindst stærkt underholdende for både hardcore CS:GO fans og nysgerrige. Man har allieret sig med PGL eSports, der er blandt verdens førende indenfor produktion af live-events. Også Anders Blume, der er blandt de mest kendte CS:GO kommentatorer, er hyret ind som konsulent.

”Ud fra de input, vi har fået fra en række hold og topspillere fra hele verden, foruden PGL eSports, Anders Blume, fans og partnere, er vi kommet frem til et unikt format, vi tror på, vil forbedre live-oplevelsen markant,” sagde Jordi Roig, CCO og event-ansvarlig i RFRSH Entertainment ved annonceringen tilbage i juli.

Formatet

Resultatet er et round robin format, hvor de 6 hold alle spiller mod hinanden i et best-of-one matchup. De to hold, der samlet klarer sig bedst, avancerer herefter til finalen, som spilles i et best-of-three matchup. Gruppespillets to første runder spilles uden tilskuere om fredagen, men de sidste tre runder og den efterfølgende finale spilles lørdag i Royal Arena.

”Fansene behøver ikke længere være nervøse for, om deres hold kvalificerer sig til at spille på scenen, og om de får holdet at se – alle 6 hold optræder i Royal Arena,” sagde Jordi Roig.

Der er på nuværende tidspunkt solgt mere end 8.000 billetter til arrangementet, der har en maksimal kapacitet på 11.000. Her kan de mange tusinde fans kan glæde sig til at se 6 af verdens absolut bedste CS:GO hold (ranglisteposition): SK Gaming (#1), FaZe Clan (#2), G2 (#3), de to danske hold Astralis (#4) og North (#5) samt NiP (#9).

Rammerne

Den A-formede scene i to etager placerer de 6 deltagende hold langs de to sider, rettet mod publikum. Her spiller holdene skiftevis mod hinanden, hvilket skaber konstant action. Kommentatorerne er placeret på anden etage sammen med analytikerne placeret, der efter hver match står klar med selskab af spillere fra de to hold.

Foruden scenen vil tilskuernes opmærksomhed være rettet mod storskærme, der gør det muligt at følge alle igangværende matcher. Her er det muligt at se live spillerstatistik og anden information. Når gruppespillet er slut, og finalen starter, vil alle skærme være dedikeret til den ene match, hvilket åbner op for endnu flere vinkler og perspektiver på kampen og dens spillere.

Samtidig giver den moderne Royal Arena mulighed for at given en komplet 3D lydoplevelse.

Når første udgave af BLAST Pro Series er ovre, kan hele scenen pakkes sammen. På den måde kan fans i USA, Europa og potentielt Asien også nyde godt af scenen, når BLAST Pro Series drager på tour i 2018.