AI-virksomheden Ento Labs og deres virtuelle energirådgiver modtog tirsdag INCUBA-Prisen som ‘Årets Startup’ i Region Midtjylland. “De har skabt en skalerbar, innovativ løsning, der bidrager til en af tidens altoverskyggende udfordringer,” lød juryens begrundelse. 

Det blev klima-startupet Ento Labs, der løb med prisen som hhv. ’Årets Startup’ i Region Midtjylland.

Det skete tirsdag, da INCUBA-Prisen blev uddelt for første gang under det årlige investorarrangement Aarhus Investor Summit, der fandt sted på Aarhus Rådhus.

Juryen begrunder valget af Ento Labs således:

“Ento Labs har udviklet en virtuel energirådgiver, der anvender kunstig intelligens til lynhurtigt at identificere og prioritere energibesparelser i bygninger ud fra forbrugsdata. Teknologien benyttes allerede i mere end 3.000 bygninger og potentialet er kæmpestort. CEO & Co-founder Henrik Brink har en fortid i Silicon Valley som medstifter af en AI-startup, der senere blev opkøbt af General Electric. Han er meget synlig i startupmiljøet og står bag etableringen af flere AI-netværk, hvor han bringer sin erfaring i spil.”

“Ento Labs vinder INCUBA-prisen, fordi de har skabt en skalerbar, innovativ løsning, der bidrager til en af tidens altoverskyggende udfordringer – den grønne omstilling. Teamet udviser stor ihærdighed og CEO Henrik Brink er et væsentligt aktiv for startupmiljøet.”

Det lokale økosystem

Den nyindstiftede pris har til formål at fremhæve startups og investorer i Region Midtjylland, der skaber markante resultater – særligt med henblik på det lokale økosystem.

Prisen for ‘Årets Investor’ blev ved samme lejlighed tildelt Poul Carstensen, som har været aktiv engleinvestor i lidt over 10 år og selv er tidligere iværksætter. Han er bl.a. aktiv i startupmiljøet gennem bestyrelsesarbejde, rådgivning og som bestyrelsesmedlem i DanBAN.

»Det har stor betydning for et miljø som vores, når dygtige iværksættere og investorer gør en særlig indsats eller skaber resultater, som er med til at åbne døre og vise vejen for andre. Vi har indstiftet INCUBA-prisen, fordi vi gerne vil anerkende og understøtte de lokale ildsjæle, der er med til at trække hele økosystemet i Region Midtjylland fremad og opad,« siger Mai Louise Agerskov, adm. direktør i INCUBA.

Med prisen følger et rejselegat på 35.000 kroner til en studie- og netværksrejse.

Juryen bestod i år af:

  • Anders Bannebjerg (Danske Bank)
  • Anette Poulsen Miltoft (Aarhus Universitet, Technology Transfer)
  • Søren Grønbæk Nielsen (Vækstfonden)
  • Lars Louring (Danish Business Angels)
  • Soren Boel Pedersen (Business Aarhus)
  • Benjamin Hoffmann (Potter Clarkson)
  • Mai Louise Agerskov (INCUBA)

Ento Labs endte med at løbe med prisen i et finalefelt, der også bestod af startups som Bright Star Studios og Draupnir Bio.