Det danske agrotech startup har netop rejst en massiv Serie B-investeringsrunde. Ambitionen er skalere løsningen, så flere landmænd kan arbejde klimavenligt.

Selvom markedet kan være svært for nogle, gælder det ikke alle.

Især ikke det danske landbrugsstartup Agreena, der netop har annonceret en succesfuld Serie B-runde på 342,5 millioner kroner (46 mio. euro) anført af den tyske venturekapitalvirksomhed HV Capital.

Med Agreenas digitale platform kan landmænd planlægge, spore og validere forbedringer af deres regenerative rejse og i processen gå fra at udlede CO2 til at trække CO2 ned og lagre det i deres jordbund. Det gør, at landbrug kan omdanne jord til en ny indtægtskilde ved at handle med kulstofkreditter.

Og den nytilførte kapital skal sikre, at endnu flere vælger den klimavenlige vej.

“For at verdens landmænd kan gå over til regenerativt landbrug og skabe en skalerbar klimaeffekt, er det nødvendigt at opbygge de finansielle rammer for at støtte og betale dem for det,” siger Simon Haldrup, medstifter og CEO for Agreena.

Kun et år siden sidste investeringsrunde

Kapitalindsprøjtningen kommer blot et år efter virksomheden rejste cirka 149 millioner kroner (20 millioner euro) gennem en Serie A-runde.

“Agreena er ved at opbygge en infrastruktur for teknologiske og finansielle tjenester i hele landbrugets værdikæde i takt med, at industrien i stigende grad bliver et omdrejningspunkt for dekarboniseringsbestræbelserne,” siger Simon Haldrup.

Siden da har Agreena skaleret sine aktiviteter med faktor 10, udvidet sit geografiske fodaftryk til at dække landbrugsjord i 16 europæiske lande og indgået partnerskab med gårde for at hjælpe dem med at flytte mere end 600.000 hektar til regenerativt landbrug.