Med EON Reality får Viborg en amerikanske Virtual Reality og Augmented Reality-gigant til byen. Det fører også en ny VR/AR-uddannelse med sig allerede næste år.

Først kom Apple, så fulgte Google trop og nu har giganten EON Reality, som udvikler virtual reality og augmentet reality, også valgt at etablere sig i Viborg. Det skriver VIA University College og Viborg Kommune i en pressemeddelese.

“Viborg har et utroligt spændende miljø. Blandt andet passer The Animation Workshop rigtig godt med vores koncept. Derfor har Viborg været det åbenlyse valg for os,” siger Mikael Jacobsson, Vice President, Business Development Europe and Africa fra EON Reality.

EON Reality etablere ikke bare servere men også et nyt udviklingscenter i Viborg. Til at begynde med skal 10 ansatte styrke virksomhedens position i Europa. Virksomheden har allerede 22 udviklingscentre rundt omkring på kloden, og 450 medarbejdere leverer løsninger til blandt andet Boeing, Microsoft og Lexus.

Uddannelse i VR og AR følger med

Som et direkte resultat af at EON Reality flytter til byen, har Via University College etableret en uddannelse, hvor ingeniør- og animationstuderende kan specialisere sig i virtual reality og augmented reality. De studerende vil blandt andet få adgang til testfaciliteterne, EON Relity etablerer i Viborg.

“Det tætte samarbejde betyder, at de studerende vil udvikle kompetencer i verdensklasse, når de er færdige med uddannelsen. Det er lige præcis, hvad danske virksomheder har brug for til at skabe vækst og udvikling,” siger Konstantin Lassithiotakis, Executive Director of VIA School of Business, Technology & Creative Industries.

De første studerende begynder allerede i februar 2018, og vil løbende få fløjet undervisere ind med hjælp fra EON Reality.