Danske Conferize gennemfører fredag børsnoteringen med støtte fra 1100 danskere i ryggen. 

Til gårsdagens Townhall med #CPHFTW kunne man på scenen høre en stolt CEO af Conferize fortælle, at den planlagte børsnotering på Nasdaq First North i København bliver gennemført med 1100 danskere i ryggen.

Ambitionen er at digitalisere den globale eventindustri.

Læs også: Eventstartup går på børsen i København for at realisere globale planer

Med gennemførslen af børsnoteringen har selskabet med egne ord brudt den danske børstørke og bevist, at vækst- og iværksættervirksomheder kan rejse kapital til langsigtet udvikling og værdiskabelse inden for landets grænser. Der blev tegnet i alt 3.594.331 styks nye aktier med et samlet bruttoprovenu på 28.754.648 danske kroner.

Vil sætte en ny dagsorden for finansiering

Provenuet giver Conferize det nødvendige kapitalgrundlag til næste skridt i videreudviklingen og den globale markedsføring af platformen. CEO og stifter, Martin Ferro-Thomsen, glæder sig til at vækste Conferize til at blive en dominerende aktør i den internationale eventindustri. Men samtidig er han glad for at have bidraget til at sætte en ny dagsorden for finansiering af danske vækstvirksomheder:

Vi er både meget ydmyge og stolte over den brede opbakning, vi har fået. Conferize er et komplekst pionérprojekt med en nyskabende teknologi og en banebrydende forretningsmodel – og at så mange danskere har mod på at bakke op om os, bekræfter, at der findes et stort innovations-drive og en stærk optimisme i befolkningen. Det er utroligt opløftende. Nu gælder det om at vise, at vi fortjener den tillid, danskerne har vist os,” siger han i en pressemeddelelse.

Den danske andelstanke skal revitaliseres

For bestyrelsesformand i Conferize, Allan Søgaard Larsen, handler børsnoteringen i høj grad om at demonstrere muligheden for dansk crowdfunding af vækst- og iværksættervirksomheder. Han understreger, at danske virksomheder skal have bedre betingelser for langsigtet vækst, uden at det kræver, at de sælges til udlandet:

“Vi bliver nødt til at revitalisere den danske andelstanke. Det er jo i virkeligheden absurd, at vi normalt fejrer det som en succes, når danske vækstvirksomheder opkøbes for et milliardbeløb af en udenlandsk kapitalfond. I bedste fald burde det være en bittersød fornemmelse, når dansk innovationskraft ender med at skabe værdi, vækst og jobs i udlandet. Det er meningen, at de danske ideer skal erobre verdensmarkedet – ikke omvendt,” siger han.

Første handelsdag for de midlertidige købsbeviser på Nasdaq First North i København forventes at være fredag den 23. juni 2017, og sidste handelsdag forventes at være den 27. juni 2017. Første handelsdag for aktierne på Nasdaq First North København i den permanente ISIN-kode forventes at være den 28. juni 2017.

Handler ikke om quick bucks

Hovedinvestor i Conferize, Lars Kolind, glæder sig over, at over 1.100 danskere har haft indsigt og mod til at investere i en venture-case som Conferize.

”Den her case har aldrig handlet om at skabe ‘quick bucks’. En investeringshorisont på dage, uger eller måneder er fuldstændig irrelevant for Conferize. Her har vi at gøre med en folkeaktie, der har potentiale for et flot afkast på længere sigt – det er jeg overbevist om – og jeg er meget glad for, at så mange mennesker har kunnet se muligheden og har turdet løbe risikoen”, siger Lars Kolind.