Copenhagen FinTech modtager 11,4 millioner kroner fra Industriens Fond til projektet ’Globale Fintech Alliancer for Vækst’, der skal styrke dansk erhvervsliv og skabe internationale samarbejds- og eksportmuligheder. Projektet skal inspirere andre tech-vertikaler.

De er vant til at smøge de hvide skjorteærmer op på Copenhagen Fintech. Selvom stilen er uformel, og der ikke er mange mørkeblå jakkesæt på glaskontorerne på Applebys Plads, så har den finansille hub spillet en central rolle i den finansielle sektor siden efteråret 2016. Her er nogle af Nordens og verdens største finansielle institutioner, teknologivirksomheder og rådgivere medlemmer af den finansielle hub.

Nu modtager Copenhagen Fintech 11,4 millioner kroner fra Industriens Fond til at sende danske fintech-virksomheder ud i verden og opbygge partnerskaber og alliancer med blandt andre finansielle institutioner, investorer og lokale myndigheder.

”Vi får en større muskel til at skabe internationale alliancer for vores danske fintech-virksomheder, der kan springe nogle dyre led over og gå direkte til kilderne i de respektive økosystmer rundt omkring i verden,” siger Thomas Krogh Jensen, der er direktør i Copenhagen Fintech.

Projektet vil også fokusere på at markedsføre Danmark globalt som en førende tech-hub og tiltrække udenlandske virksomheder, startups og talenter til Danmark. I slutningen af september tager Thomas Krogh Jensen og hans kolleger imod en delegation på 70 mand fra en af de største globale virksomheder producenter af mad- og drikkevarer målt på omsætning.

Galionsfigur for dansk tech

Den finansielle sektor undergår i disse år en stor forvandling og mange virksomheder har set lyset i digital transformation, der kan optimere og effektivere interne arbejdsgange og skabe bedre kontakt til kunderne. Virksomheder har taget teknologier som kunstig intelligens og blockchain til sig og sektoren investerer massivt i teknologi.

”Teknologien kan bruges i mange andre industrier og derfor er det også vigtigt, at vi får bredt viden ud til andre tech vertikaler samt erhvervslivet i mere bred forstand. Når Nestlé kommer på besøg, er det fordi, de har en interesse i hvordan teknologierne og den finansielle infrastruktur kan påvirke detail, fødevarer og logisti,” siger Thomas Krogh Jensen.

Særligt teknologiernes betydning på tværs af brancher og virksomheder har gjort at Industriens Fond støtter det nye initiativ som led i Fondens arbejde med at internationalisere dansk erhvervsliv yderligere.

”Projektet bidrager til at bygge bro mellem ny teknologi og det brede danske erhvervsliv. Ved at globalisere det danske fintech-miljø understøttes teknologiudviklingen, innovationen og i sidste ende danske virksomheders konkurrenceevne og evne til at implementere ny teknologi,” siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond.

Støtten betyder også, at Danmark får det første dedikerede fintech-accelerationsprogram, som skal hjælpe fintech-startups med at komme på markedet både i og uden for Danmark. I denne uge er en delegation af danske startups, Copenhagen Fintech og erhvervsminister Rasmus Jarlov i Singapore for at gennemgå et intensivt program, der skal eksponere dem overfor potentielle investorer og samarbejdspartnere.