En ny alliance på tværs af de nordiske landes fintech-hubs skal styrke det nordiske samarbejde til gavn for hele regionen.

Fintech er uden tvivl et af de varmeste områder i startupmiljøet for tiden. Ikke bare i Danmark men også hos vores nordiske naboer.

Helsinki Fintech Farm, Copenhagen Fintech, Oslo Fintech Hub og Finance Innovation fra Bergen har netop været samlet i Helsinki for at undersøge mulighederne ved at samarbejde. Det har resulteret i en ny partnerskabsaftale imellem organisationerne: The Nordic Fintech Alliance. Det skriver Copenhagen Fintech på på deres hjemmeside.

“At samarbejde med vores fintech-partnere på tværs af Norden vil styrke vores evne til at skabe nye og innovation løsninger og eksportere dem til resten af verden. Det vil også hjælpe os med at tiltrække og fastholde den ‘human capital’, vi har brug for i regionen for at bygge økosystemet fremadrettet,” siger Atle Sivertsen, CEO for Finance Innovation i Bergen, Norge.

Partnerskabets ambition er at øge samarbejdet og informationsudveksling omkring fintech-trends og -udvikling. Derudover vil den nye alliance hjælpe startups med at skalere og få traction i Norden.

Det første spæde skridt

Det intensive fokus på fintech har skabt en kampplads mellem lokale hubs, som gerne vil være ”Sillicon Valley for fintech”. I Europa er kamppladsen ikke blevet mindre ovenpå Brexit, som har svækket Londons placering som finansielt centrum i Europa.

Det store potentiale i det nordiske samarbejde er, at det kan positionere Norden som et fælles centrum for fintech. Indtil videre er det dog sparsomt med information om, hvilke konkrete tiltag, der vil spire ud af den nye alliacen.

“Vi har adopteret en startup-tilgang til samarbejdet. Vi starter småt men tænker stort. Vores ambitioner på vegne af fintech i den nordiske region er store, men vi starter småt med besøg, delegation og deltagelse til events som Slush i Helsinki,” siger Thomas Krogh Jensen, CEO for Copenhagen Fintech.

Partnerne I Nordic Fintech Alliance er: Copenhagen Fintech (København, Danmark), Finance Innovation (Bergen, Norge), Helsinki Fintech Farm (Helsinki, Finland) og Oslo Fintech Hub (Oslo, Norge).