Templafy, Tonsser, og Tinder i dagens techbrief.

Skabelonvirksomheden har lukket en trecicfret millioninvestering, Tonsser indgår scouting-samarbejde med Premier League-Klub, 4,1 millioner brugere betaler nu for at finde den næste omgang Netflix’n’chill og et nyt elselskab indgår eksklusivt samarbejde med dansk energytech-startup.

Danske Templafy rejser 100 millioner for anden gang i år

Med 100 nye millioner i sin Serie B-runde har det bare 4 år gamle startup nu rejst 237 millioner kroner.

Startuppet Templafy er godt på vej til at indskrive i rækken af danske succes-kometer: I foråret rejste virksomheden 100 millioner kroner, i sidste uge blev de kåret som det bedste startup i Norden til ”Nordic Startup Awards” og nu er der tilføjet endnu en investering på 100 millioner kroner i Serie B-runden anført af Insight Venture Partners.

”Templafys imponerende vækst og stærke 2018 er et bevis på virksomhedens innovation platform indenfor enterprise content management. Insight er begejstrede over at deltage I endnu en runde for at fortsætte kapitaliseringen af Templafys vækstmuligheder,” siger Jeff Horing, founder hos Insigt Venture Partners til Channelweb. 

Startuppet, der sørgeer for at virksomheder bruger de samme dokumenter og skabeloner, har tredoblet sin omsætning i 2018 og solgt 600.000 licenser ifølge mediet.

Tonsser indgår scouting-partnerskab med danskerklub fra Premier League

Den fodboldgale ø-nation, Storbritannien, har stået højt på sociale platform for fodboldspilleres ønskeliste. Scouting-partnerskabet med Huddersfield er en vigtig brik i at opnå ambitionen om at komme ind på markedet.

2018 skulle være året, hvor Tonsser kom ind på det engelske marked. Startuppet har netop offentliggjort den første aftale med et hold fra Premier League. Huddersfield vil afsøge den sociale platform for morgendagens golden boys.

“Vi siger velkommen til Huddersfield Town Football Club som den første Premier League klub, der officielt begynder at bruge Tonsser, som en del af deres scouting af talen og fremtidens fan favoritter,” skriver Peter Holm, CEO og co-founder, på Linkedin.

“Fodbolden er ved at ændre sig, og der mulighed for at få et forspring. De organisationer, der tror på og praktiserer mantraet: ‘det vi gjorde i dag er måske ikke godt nok i morgen’, er højst sandsynligt dem, som vinder. Også i fodbold,” skriver Peter Holm, CEO og co-founder, på Linkedin.

Det nye partnerskab kommer i forlængelse af den runde på 18,5 millioner, Tonsser lukkede sidste år. Wellington Partners, Seed Capital, Arthur Kosten og en række unavngivne fodboldspillere deltog i runden.

Tinder swiper milliarder i bankbogen

Datingtjenesten Tinder runder 4.1 millioner betalende bruger og forventer en omsætning på 5.2 milliarder kroner i år. Det skriver Techcrunch.

Tinder ejes af moderselskabet Match Group, der også ejer andre datingtjenester som Hinge og Ok Cupid. Men Tinder er virksomhedens helt store vækstlokomotiv og en stor del af årsagen til at virksomheden er steget 60 procent på børsen siden årets begyndelse.

Tinder huser omking halvdelen af de betalende brugere på tværs af Match Groups datingtjenester og dermed halvdelen af den forventede årlige omsætning. I alt har Match 8,1 millioner betalende abonnenter, hvilket er en stigning fra 7,7 millioner i 2. kvartal og en 23 procent stigning fra sidste år.

Væksten i Tinder kommer især fra Tinder Gold, Tinders premium-abonnement, som lader brugerne se, hvem der swipet tiil højre. Samlet set er Tinders betalende brugerbase steget fra 3,8 til 4,1 millioner i foregående kvartal.

Barry indgår partnerskab med energytech startup

El-selskabet Barrys nye aftale med startuppet, Tomorrow, skal give forbrugerne indblik i hvor grøn eller sort strømmen i stikkontakten er.

Barry vil hjælpe energiforbrugere med at holde snor i deres forbrug ved at give dem et nemt overblik i en app, der lanceres senere i denne måned. Tomorrow angriber samme problemstilling med et energiatlas, der viser hvilken kilde energien i kontakten er produceret med.

“Vi har nu i månedsvis haft en meget berigende dialog med Tomorrow om de data, de sidder med, og hvordan vi kunne bruge dem til at videreudvikle vores tjeneste, som virkelig skaber værdi for vores brugere. Vi mener, at samarbejdet giver os en strategisk,“siger Christophe Lephilibert, CMO ved Barry, til Energysupply.

“Lige fra begyndelsen har Barry og Tomorrow haft fuldstændig samme opfattelse af, hvor vigtigt det er at give forbrugerne mulighed for at træffe bedre valg – ved at gøre elektricitet spændende og interessant. Det har været sjovt at arbejde med Barry indtil videre, og jeg glæder mig så meget til at se, hvad vi kan skabe sammen,” siger Olivier Corradi stifter af Tomorrow.

Tomorrow og Barrys samarbejde giver sidstnævntes kunder oplysninger om, hvor deres strøm kommer fra – i real time. Barry har i samme ombæring sikret sig eksklusivitet på Tomorrows service.