Den danske sammenligningsplatform Samlino.dk er repræsenteret blandt verdens 50 bedste fintech-virksomheder da moderselskabet CompareEuropeGroup Limited lander på en plads som nummer 43. 

Årets Fintech100 er netop udkommet. Listen udarbejdes hvert år af H2 Ventures og revisionsfirmaet KPMG, sammenfatter årets beste fintech innovatører verden over. Fintech100 præsenterer således de mest innovative virksomheder, der skaber produkter og services i krydsfeltet mellem teknologi og financielle services. Her forsøger de at disrupte eksisterende processer og produkter, der ellers dominerer markedet.

I alt er virksomheder fra 29 lande repræsenteret på listen – i år også med dansk islæt.

Den danske serieiværksætter Mads Faurholt-Jørgensen og hans firma CompareEuropeGroup er nemlig at finde på en 43. plads på listens top 50 over etablerede fintech virksomheder verden over. CompareEuropeGroup står blandt andet bag danske Samlino.dk, hvor udnævnelsen vækker glæde.

Kristian Pitzner Jørgensen

”Vi har de seneste år arbejdet målrettet på at opfinde nye, digitale løsninger til gavn for de danske forbrugere, og det er vi især lykkedes med inden for bilforsikring og bredbånd, hvor vi hjælper med at finde skræddersyede løsninger til de bedst mulige priser. Denne anerkendelse motiverer os kun til at gøre det endnu bedre,” siger direktør, Kristian Pitzner-Jørgensen.

Bag om listen

Fintech100 listen består af henholdsvis en ”Top 50” og en ”Emerging 50”. De 100 fintech virksomheder, der har fundet vej til årets Fintech100 rangeres baseret på 10 dimensioner, hvor de 5 kernefaktorer er:

  • Den totale mængde af kapital virksomheden har rejst
  • Hvor hurtigt kapitalen er rejst
  • Geografisk diversitet
  • Diversitet indenfor sektoren
  • X-factor

CompareGroupEurope er således ikke kommet sovende til sin 43 plads, hvor der især lægges vægt på virksomhedens brug af machine learning samt andre algoritmer i sin forretning. Desuden kan det nævnes, at CompareGroupEurope sidste år fik tilført 150 millioner kroner af en række investorer, der ud over Mads Faurholt-Jørgensens Nova Founders tæller folk som Lars Seier Christensen, Thorleif Krarup og Peter Theil.