*Denne artikel blev bragt på Trendsonline.dk d. 19. august 2016*

Den danskstiftede, San Francisco-baserede startup, Netlify.com, har netop modtaget en tocifret millioninvestering. Netlify.com underbygger en ny måde at lave websites og apps på, og det har fået opmærksomhed fra nogle af industriens store profiler. 

Der er en ny platform på markedet til udviklere og andre hjemmesidebyggende entusiaster. Platformen hedder Netlify.com, og deres mål er at forenkle implementeringsprocesser, nedsætte tiden det tager at loade, og dermed snuppe markedsandele fra Amazon Web Services og andre udbydere.

Netlify.coms nye måde at underbygge websites og apps på har fanget interessen hos nogle af de store profiler i miljøet, og for nogle måneder siden kunne de lukke en investeringsaftale på 2,1 millioner dollars eller lige godt 14 millioner kroner. Det skriver TechCrunch torsdag.

Dansk-stiftet, amerikansk baseret

Netlify.com er stiftet af de to danskere Christian Bach og Mathias Biilmann i Dogpatch-området i San Francisco i 2015. Investeringen er hentet fra Bloomberg Beta og Tank Hill Ventures, begge to seriøse venture-kapital organisationer. Blandt investorerne i Netlify.com finder man stifteren af Heroku, Adam Wiggins og stifteren af Github, Tom Preston-Werner.

Stifternes mission er simpel; de vil gøre statiske hjemmesider og apps mainstream med deres samlede platform, som automatiserer det arbejde, udviklere har brug for at lave omkring sin kode for at skabe en højtydende hjemmeside eller web-app, som også er let at vedligeholde.

Netlify bygger, installerer og hoster dine statiske hjemmesider og apps. Man skal bare logge ind, vælge sin favorit generator eller værktøj og trykke på ‘go’. Netlify sørger så for løbende automatisk at implementere ændringer direkte fra både Github og BitBuckets-konti. Det gør statiske hjemmesider sikrere, hurtigere, billigere og enklere, siger Mathias Biilmann.

Internettet er noget rod

For ifølge stifterne er internettet lidt af noget rod. Hver uge kan de følge et brudt link gennem Hackernews, og 79 procent af alle WordPress-hjemmesider er sårbare over for kendte angreb.

Netlify.com vil give udviklere mulighed for at rulle ændringer ud på tværs af et større netværk af servere, som nemt kan rulles tilbage med simple opdateringer, alt sammen direkte fra én kommandolinje-grænseflade, skriver TechCrunch.