Danske Banks startup-portal, The Hub, findes i Danmark, Norge og Sverige. Fredag sluttes den nordiske cirkel med en finsk udvidelse. 

For virkelig at batte i det globale perspektiv, skal Norden samles som én region. Det er tanken bag Danske Banks udvidelse af The Hub, som fra fredag ikke kun findes i Danmark, Norge og Sverige, men som også rulles ud i Finland.

Udvidelsen skal gøre The Hub til en discovery-platform for hele Norden, der samler landenes økosystemer og guider til startup-jobs, investeringsmuligheder, VC’s og angels, om man søger i Danmark, Norge, Sverige eller Finland.

“Vi har haft en god dialog med startupsene, der fortæller, at tre af deres største udfordringer er at finde kvalificeret arbejdskraft, et overblik over risikovillig kapital og adgang til best practice tools fra ansættelseskontrakter til bestyrelser. Det er dét, vi hjælper med på platformen,” fortæller Klavs Hjort, Head of Business Innovation hos Danske Bank.

Norden skal have en samlet profilering

Og sådan et nordisk samarbejde kan også være med til direkte at styrke de danske startups. For Klavs Hjorth er der to perspektiver i det:

“Hvis startups leder efter arbejdskraft eller risikovillig kapital, kan vi hjælpe dem med adgang på både nationalt og nordisk niveau. Derudover er det en fordel, at man som region kan profilere sig samlet over for udenlandske investorer. Vi er stærkere som et samlet Norden, end hvis vi kun arbejder nation for nation,” siger Klavs Hjort.

Til at hjælpe med forankringen i Finland har Danske Bank samarbejdet med det finske startup community, Maria 01. Her fortæller CEO Voitto Kangas, at han aldrig har haft så bredt et overblik over, hvad der findes af jobmuligheder i startups som med The Hub:

Vi mærker en stigende interesse, som The Hub kan være med til at understøtte ved at give et overblik over de bedste nordiske startups. Særligt blandt business angels ser vi en interesse for at lave investeringsrunder, hvor angels på tværs af nationaliteter går sammen i blandt andet Nordic BAN-netværket,” siger han.

Platformen skal styrke bankens relationer

Over det seneste år er The Hub vokset til at have 20.000 besøgende om ugen. The Hub er udviklet i samarbejde med Rainmaking, og Danske Bank håber med platformen at være med til at nedbryde barriererne mellem corporates og startups og blive en platform for netværksskabelse på tværs af grænserne.

“Vi forsøger at være en medspiller i økosystemet og samarbejder med en lang række etablerede communities. Vi glæder os over, at nogle af de startups, som vi ser på platformen, vil blive til regionens store virksomheder, og at vi kan hjælpe dem undervejs. Vi tror på, at hvis vi hjælper dem tidligt, og når behovet er der, bliver relationerne også blive stærkere fremadrettet,” siger Klavs Hjort.