Seed Capital og Spar Nord investerer millioner i startuppet fintechstartuppet Ernit. Spar Nord kommer desuden til at spille en aktiv rolle i lanceringen.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 6 februar 2017*

Den digitale sparegris Ernit har landet en milloninvestering. Pengene kommer fra venturefonden Seed Capital samt en af landets største banker, Spar Nord. Sidstnævnte vil udover at investere et millionbeløb også komme til at spille en aktiv rolle i lanceringen af fintechstartuppet produkt i Danmark.

”Det er et ønske-scenario for os. Vi får den nødvendige kapital til at optimere produktet, men vi får også en progressiv bank som partner, der med omkring 400.000 kunder og en ambitiøs digital strategi kickstarter lanceringen her i Danmark. Det kan næsten ikke blive bedre,” siger Ernits administrerende direktør, Søren Nielsen, i en pressemeddelelse.

Den samlede investering lyder på fem millioner kroner.

En opdateret version af barndommens sparegris

Ernit er stiftet i 2013 af de tre familiefædre Søren Nielsen, Thomas Bjerring og Mads Tagel. De kalder sig verdens første smarte sparegris, og halvdelen af produktet er da og en fysisk sparegris. Den taler sammen med en app, som forældre, bedsteforældre og andre voksne kan overføre digitale penge direkte fra. Det får sparegrisen til at lyse op og lave lyde for at indikere, hvor tæt barnet er på målet om at spare op til en fodbold, en ny cykel eller et PlayStation-spil.

Læs også: Ny millioninvestering til fintech-startuppet Mymonii

Idéen blev til rundt om nytårsbordet, da de tre stiftere talte om, hvordan de kunne give deres børn bedre indsigt i privatøkonomi. Selv havde de haft sparegrise som børn, men i dag brugte de nærmest aldrig kontanter mere. Derfor valgte de at opdatere den gamle sparegris.

Værdifuld læring hos Techstars

Ernit deltog i sommer i Techstars-acceleratoren i New York. Her var Ernit én ud af ti virksomheder, der blev udvalgt af et felt på flere end 1000 startups. Gennem tre måneder arbejdede Ernit sammen med Microsoft, Amazon og Google i udviklingsprogrammet, og de har netop gennemført et pilot-projekt med banken Barclays i England.

Læs også: Svensk app udfordrer MyMonii i Danmark

”Vi er ikke i tvivl om Ernits potentiale og hele idéen med at udvikle et produkt, der bidrager til børns sunde finansielle vaner, er en dagsorden, vi har arbejdet efter i mange år,” siger direktøren for Kommunikation & Forretningsudvikling i Spar Nord, Ole Madsen i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Ernit bringer ikke bare sparegrisen ind i den digitale tidsalder. De sætter også strøm til hele det værdisæt og den læring, der er forbundet med at spare op. Og for os at se er det her en unik mulighed for at bidrage til, at nye generationer får den føling med penge, som for alle parter er værd at efterstræbe.”

Globalt potentiale

Pengene er først og fremmeste øremærket til Danmark, men startuppet har allerede blikket rettet over landets grænser.

”Vores fokus er på nuværende tidspunkt at rulle Ernits koncept ud i Danmark og her er Spar Nord en rigtig god strategisk partner. Når vi har lanceret i Danmark, gør forretningsmodellen med partnerbanker det muligt at skalere hurtigt. Skaleringspotentialet er naturligvis en betydelig faktor, når vi vælger at investere, og her mener jeg, at både forretningsmodellen og det problem, som Ernit løser, har et stort globalt potentiale,” siger Richard Breiter, Investment Manager hos Seed Capital i pressemeddelelsen.