I takt med at eSport bliver større, vokser betting-industrien rundt om også. Danske GameScorekeeper har lige fået en millioninvestering for at udvikle på deres spil-statistik-software, som kan bruges netop inden for betting.

Gamer-generationen, den teknologiske udvikling inden for streaming og penge. Når man blander de tre faktorer, får man eSport. Og det er big business. I spil som Dota2 og Counter-Strike er der årlige turneringer, hvor præmiepuljen nemt kommer op i millionklassen. Ligesom traditionel sport i årtier har haft en hel betting-industri rundt om sig, er det samme i stor stil ved at ske inden for eSport.

Læs også: Dansk talenthold får nyt, kommercielt eSports-samarbejde

Det danske firma GameScorekeeper har derfor i et stykke tid arbejdet på noget software, som kan kan aflæse resultater og statistikker fra eSport-kampe, som kan bruges til livescores, oddsberegning og afgørelse af væddemål på kampene. Og nu har firmaet netop modtaget tre millioner kroner i investering til at færdiggøre softwaren.

”Vi har et rigtig godt koncept og et stærkt team, men vi var også i den heldige situation at eSport fik stigende mediedækning i den periode, hvor vi søgte investorer. Det gjorde nok, at vi fik flere tilbud, end vi ellers ville have fået,” siger Felix Klastrup, der er CEO i firmaet.

Hold øje med vennernes præstationer

Selve softwaren blev i begyndelsen til, da Felix Klastrup og hans venner havde problemer med at holde styr på, hvem der vandt flest kampe, når de spillede privat. Det blev hurtigt til en idé og en testversion af programmet, som kunne tracke statistik i Heroes of the Storm og Counter-Strike. Det fungerede, og firmaet blev rådgivet til at fokusere på at bruge statistikken inden for betting.

Sidste år modtog firmaet en bevilling på 330.000 kroner fra Innovationsfonden til at udvikle prototypen. De fik også rådgivning fra selskabets Advisory Board.

”Vi skylder en stor tak til både Innovationsfonden og vores Advisory Board. Prototypen, der blev brugt til at overbevise investorerne, kunne ikke være lavet uden midlerne fra Innovationsfonden, og Advisory Boardet har givet os uvurderlig rådgivning og adgang til et stort forretningsnetværk,” siger Felix Klastrup.

Danmark er langt fremme i eSport-betting-skoene

En ny analyse om eSport fra Dansk Erhverv viser, at interessen for at bette på eSport er vokset kraftigt. Omsætningen på eSports-betting er steget med 544 procent i perioden 2014 til 2016.

Samtidig slår rapporten fast, at der stadig er lang vej op til at have den samme indtjening på betting, som de tunge drenge – fodbold og tennis – men at eSport har overhalet sportsgrene som cykelsport, badminton og volleyball.

Læs også: eSport-organisationen Team Singularity skal også være en forretning

eSport er ifølge rapporten også interessant for bettingfirmaer, da tallene viser, at alderen på folk, der better på eSport, er væsentligt yngre end på traditionelle sportsgrene. Der er altså mulighed for at få en helt ny målgruppe til at smide penge i betting-puljen. Alligevel er alderen på folk, der spiller på eSport forholdsvis høj, da 40 procent er over 30 år, mens de 50 år og over står for 14 procent af bettingen.

Det er især spillene League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive og – i mindre grad end de to andre spil – Defence of the Ancients 2, der er populære. I 2016 tegnede de sig tilsammen for cirka 99 procent af Danske Spils omsætning på eSportsområdet.

GameScorekeeper forhandler i udlandet

De tre millioner, som Gamescorekeeper har fået, kommer fra fire privatinvestorer, hvor hovedparten er skudt ind af Casper Claudius Gregersen, som er tidligere kommerciel direktør i reklamefirmaet AFA JCDeacux og nuværende ejer af konsulentfirmaet Redwood Management.

GameScorekeepers software har også fået opmærksomhed i udlandet, og selskabet har været i forhandlinger siden efteråret om at levere eSport-data til én af verdens største data- og oddsleverandører til bettingbranchen. De vil dog ikke offentliggøre hvilket firma, der er tale om, men det bliver ifølge firmaets direktør snart offentliggjort.