I juli landede det danske edtech startup Skidos en investering på 4,75 millioner kroner. Nu skal de hyre de rigtige folk til at sikre dem næste investeringsrunde, der efter planerne skal falde i slutningen af 2018.

Det danske edtech startup Skidos har udviklet en software programpakke til spiludviklere, der gør det muligt at lave spil på mobil eller tablet om til læringsapplikationer til børn i alderen 6 til 12 år.

I juli måned landede startuppet en investering på 4,75 millioner kroner ledet af SEED Capital samt en gruppe engel-investorer, der tidligere har investeret i virksomheder som ZenDesk og BarkBox.

”Som forælder og borger er det svært ikke være begejstret for Skidos’ mission. Når denne kombineres med en skalerbar model med potentiale for mersalg hos de store spiludbydere, samt et erfarent og motiveret team, var det meningsfyldt at støtte projektet. Vi ser frem til de næste spændende skridt på rejsen,” lyder det fra Business Angel Mikkel Bülow-Lehnsby.

Nu skal der tryk på kedlerne. Startuppet har ansat en Chief Product Owner, fra Clio Online, der skal hæve niveauet og gøre det attraktiv for en større gruppe brugere. Derudover er de i den afsluttende rekrutteringsfase af en designer og en marketingchef eller evangelist, der kan udbrede budskabet om Skidos mission, der går ud på at give børn tekniske og videnskabelige færdigheder til at hjælpe med at lede fremtiden for teknologisk innovation.

“Vi er gået lidt stille med dørene med investeringen, fordi vi gerne vil vente med at få opmærksomheden, til vi er klar til det. TechCrunch bragte nyheden i juli. Det er godt, når vi skal positionere os overfor fremtidige investorer og rekruttere internationale talenter. Nu har vi snart det rigtige team til at skalere og kommunikere mere direkte med vores forbrugere,” siger stiftere og CEO Aditya Prakash.

For Skidos har nemlig et mål om at indlede forhandlingerne til en serie a-runde til juni næste år. Derfor skal de skalere antallet af betalende brugere med 125 procent, og i slutningen af 2018 skal deres programpakke være integreret i ti gange så mange spil som i dag.

Fra premium til freemium

I dag tilbyder Skidos løsninger til læring af matematik, men med investeringen får startuppet nu midler til markedsføring, salg og konvertering samt mulighed for at udvikle programpakker, der fokuserer på andre kompetencer end plus, minus, gange og dividere.

Skidos har allerede partnerskaber med 12 internationale spiludviklingshuse, og har 12 spil på gaden i dag hvoraf Flying Superstars og Brainy City præsterer bedst. På verdensplan er der 350.000 spillere hvoraf 10.000 af dem er danske. To af spillene er tilgængelig for alle, og de resterende to er låst bag en betalingsløsning, som 8.000 i dag betaler for.

Det er baseret på en model, hvor ti spil er premium og to spil er freemium. Den model vil Skidos i midlertidig skifte til en freemiun SaaS-platform, hvor forældre kan betale et lille gebyr hver måned for at få ubegrænset adgang til alle spil og læringsindhold.

 

Vil udvikle børns kompetencer

Fra oktober åbner Skidos op for en programpakke, der skal lære børn at kode. Softwaren skal give brugeren en introduktion til kodningslogikken bag de spil, de spiller. I december lancerer startuppet endnu en programpakke. Denne gang med fokus på adaptiv læring. Derved kan de give brugeren skræddersyet læring igennem profil og data.

Om investeringer siger Investment Manager i Pre-Seed Innovation, Helle Uth:

”Edtech er et super spændende område disse dage. Vi har en stærk formodning om, at forældre gerne vil konvertere den tid, deres børn bruger på online underholdning til online læring. Og det er netop det, Skidos kan. De har fået opbygget et stærkt hold og har vist, at de kan opnå rigtig meget uden særlig meget funding. Og det er en rigtig god start.”

Alt samlet et sted

Aditya Prakash mener, at et paradigmeskifte er undervejs, hvor forældre, i stedet for at købe individuelle apps, vil være tilbøjelige til at abonnere på en platform med hundredvis af sjove uddannelsesspil.

I stedet for at udvikle deres eget indhold fra bunden udvikler Skidos en unik teknologi, der nemt kan konvertere populære spil til læringsapps. Denne fremgangsmåde gør det muligt for Skidos at indsamle datapunkter fra børn, der interagerer med læringsindholdet på tværs af apps, der igen kan bruges af algoritmerne bag teknologien til at forbedre læringserfaringen.

“Et af de ældste værktøjer, der stadig er populære rundt om i verden til at udvikle færdigheder, er regneark. De er i stor grad blevet digitaliseret og gamificeret af mange virksomheder, men hvis du ser på de seneste PISA-scorer, har mere end 185 millioner børn i OCED-landene ikke det færdighedsniveau, der kræves for at læse komplekse matematiske problemstillinger,” siger Aditya Prakash og fortsætter.

“Vi vil skabe læringsmuligheder for dem uden at gå på kompromis med gameplay og underholdning. Med vores programpakke kan vi konvertere eksisterende populære spil til lærende apps og lave en bæredygtig forretningsmodel, der fungerer for børn, forældre, lærere og spiludviklere.”

First we take the Nordics and UK – then Manhattan

Aditya Prakash stiftede Skidos i 2015 i New Delhi sammen med en medstuderende, der ikke længere er en del af den daglige drift. Men StartupBootcamp i København i 2015 blev et vendepunkt for den unge virksomhed. Udover at lande en investering på lidt over 100.000 kroner mødte Aditya også sin fremtidige co-founder og CTO, Irina Kostina.

Herefter valgte teamet at slå sig ned i København.

“Hvis du vil lave noget inden for edtech, er Norden det bedste sted at være lige nu. En stor del af innovationen finder sted i Norden, fordi børn og forældre er åbne over for ny teknologi,” siger Aditya Prakash.

Startuppet er ScaleIT alumni fra juni i år og har i den forbindelse etableret nogle gode relationer og fået indsigt i, hvad det amerikanske marked indeholder af potentiale. Men Skidos har ikke travlt. Af de 350.000 bruger, der benytter platformen, kommer 40 procent allerede fra USA, men det er alligevel ikke det første marked, Skidos vil satse på, efter Skandinavien.

Skidos er nemlig stadig i udviklingsfasen, og i den periode er Norden et mere attraktiv sted for Aditya Prakash og hans team.

“Vi vil arbejde målrettet med det engelske marked, når vi har etableret os i de nordiske lande. Uddannelsessektoren minder mere om den danske, og vi har allerede en del brugere i UK,” Aditya Prakash.