Elektronikmessen ’EOT – Electronics of Tomorrow’ samler kernen af elektronikbranchen og gør det nemt for unge startups at blive en del af fællesskabet. Det fortæller stifteren af MM Technology, som har deltaget flere gange.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med EOT – Electronics of Tomorrow.

Da MM Technology for fire år siden var et helt ungt og spirende startup, stod alle døre åbne. Udfordringen var bare at vælge de rigtige, så tid og ressourcer ikke blev brugt forkert. Og en af de rigtige døre viste sig at være den nystartet elektronikmesse ’EOT – Electronics of Tomorrow’ i Herning.

”Det virkede som et nyt og spændende koncept, og som startup kunne vi stille op på ret favorable vilkår. Der krævede ikke anden investering end at møde op, så det kunne jo ikke skade. Og det viste sig at være en god eksponeringsmulighed – især fordi vi var et elektronikstartup,” fortæller Mads Mikkelsen.

Under EOT-messen mødte den unge virksomhed både leverandører og potentielle kunder til sin løsning målrettet dataindsamling i produktionsvirksomheder. Samtidig fik virksomheden en hæderlig placering i pitch-eventet for startups, og det åbnede endnu en dør.

”Man får mulighed for at snakke med både publikum og andre udstillere. Men vi blev også kontaktet af nogle business angels, som var interesseret i at investere efter at have set vores præsentation,” siger Mads Mikkelsen.

Mads Mikkelsen fra startuppet MM Technology, som har udviklet et produkt målrettet produktionsvirksomheder, der kan oversætte data fra maskiner til it-systemer, så virksomhederne kan blive datadrevne via skyen. Virksomheden har udstillet på ‘EOT – Electronics of Tomorrow’ to gange – inden den blev solgt til giganten Trifork.

En messe der samler branchen

I år samler EOT-messen for tredje gang kernen af elektronikbranchen til det første brancheevent ovenpå en lang corona-nedlukning. Messen har særlige spor for blandt andet, Software, Green Innovation, 5G og LoRaWAN – både blandt udstillere, på konference-delen og som workshops.

“Hele formålet med EOT er at skabe et mødested for branchen, hvor der er fokus på relationer, netværk og vidensdeling. Kort og godt; at skabe de bedste rammer for det personlige møde imellem udstillere og besøgende. Derfor har vi gjort det nemt at være udstiller med nogle koncepter, der er lige til at gå til. Ligeledes er der fri forplejning under messen, hvilket skaber de optimale rammer for at netværke med kunder, leverandører og samarbejdspartnere,” forklarer Christina Rosenlund, assisterende projektleder for EOT – Electronics of Tomorrow.


Faktaboks: Startup på ’EOT – Electronics of Tomorrow’

  • EOT 2021 tilbyder igen startups en unik mulighed for at møde og matche med den etablerade industri, investorer og andre startups. Alle startupansøgninger er igennem en screeningsproces, der varetages af Ingeniørforeningen, IDA.
  • Som startup får man en færdig messestand, som står klar ved fremmøde. Samtidig kan man deltage i pitching-konkurrencen med en hovedpræmie på 50.000 kroner. Derudover er der fri adgang til det øvrige messe-program med konferencer, workshops og netværksaktiviteter samt fri forplejning alle dage.
  • For startups er prisen 1.000 kroner for at deltage med en stand på alle tre dage under messen. Ansøgningsskemaet kan findes her.

Samtidig gør messen en dyd ud af at gøre det så nemt som muligt for startups at blive en del af fællesskabet. Startup-standen kommer som en all-inclusive koncept til en lav pris, og startup-deltagerne har mulighed for at deltage i et pitchevent med en hovedpræmie på 50.000 kroner.

”På messen får startups en ganske unik mulighed for at møde de rigtige i branchen. Det tror vi på, er med til at booste deres produkt og virksomhed,” siger Christina Rosenlund.

Partnere, investorer og talenter

Med placeringen på den midtjyske hede er der på EOT-messen mulighed for at møde både spidserne fra elektronikbranchen og et væld af stærke produktionsvirksomheder fra området.

For MM Technology har det både give netværk til samarbejdspartnere, investorer og talenter – særligt i form af studerende, som har været en vigtig kilde til god arbejdskraft for startuppet.


Ønsker dit startup at blive udstiller på ‘EOT – Electronics of Tomorrow’, kan du tilmelde det her.


”Frygten ved at tage til messe er jo, at man bare står ved sin stand og kigger ud i luften eller kun snakker med naboen. Men det har vi ikke oplevet på EOT. Selvom det er et ungt koncept, er det virkelig stærkt, og de besøgende får en mere eksklusiv oplevelse,” siger Mads Mikkelsen.

MM Technology kommer dog ikke til at deltage på messen i år. For siden seneste EOT er det nemlig gået så godt for startuppet, at virksomheden er blevet solgt til giganten Trifork.

 

Man skal ikke undervurdere effekten af at netværke på en tilfreds mave. Derfor har ’EOT – Electronics of Tomorrow’ også inkluderet fuld forplejning i sit koncept, så deltagerne ikke skal netværke på tom mave.