Et stigende antal forældre føler sig ensomme under barsel. Det vil den netop lancerede danske app, heybuddies, gøre op med ved at matche forældre i nærområdet med hinanden.

Selvom tilføjelsen af en lille ny som regel er lig med lykke, findes der også en bagside. En stor del forældre føler sig nemlig ensomme i tiden efter fødslen.

Således viser en undersøgelse fra 2020 af foreningen Bedre Barsel, at tæt på hver tredje mor oplever ensomhed i den første tid efter fødslen. Samtidig har cirka halvdelen af 1.454 adspurgte mødre i en Vores Børn-rundspørge ikke været tilfredse med deres tildelte mødregruppe – og mere end hver femte droppede gruppen undervejs.

Det har iværksætterne Trine Quorning og Dianna Hedegaard sat sig for at lave om på. Sammen har de lavet heybuddies; en appplatform, der matcher nybagte forældre med andre mødre eller fædre til børn i alderen 0-5 år og forankrer dem i lokale forældregrupper.

Gennem et aktivitetskatalog og planlægningsfunktion kan gruppen nemt arrangere og planlægge aktiviteter og tidspunkt at mødes på

”Idéen kom ud af, at jeg selv blev mor til en lille pige i 2018 og havde svært ved at finde ud af, hvad jeg havde brug for i en mødregruppe. Samtidig var det besværligt at komme i en anden gruppe, fordi det som regel er sundhedsplejersken, der organiserer gruppen. Så hele den proces følte jeg mig meget alene i,” fortæller Trine Quorning, der har grundlagt heybuddies sammen med medstifter Dianna Hedegaard.

”Så appen udspringer egentlig af en kamp mod ensomhed for børneforældre,” supplerer Hedegaard

Platformen baserer grupperne på lokation, interesser, præferencer og børnenes alder og matcher derfra forældre i små grupper af 2-6 personer.

Ville gerne mærke det hele lidt mere

Egentlig havde Trine Quorning og Dianna Hedegaard, som har kendt hinanden siden folkeskolen, gode og stabile jobs som projektledere i Novo Nordisk. Alligevel var der en lyst, der trak i dem.

”Vi havde begge en følelse af, at vi gerne ville mærke det hele lidt mere. At man gjorde noget og så udmundede det i noget konkret. Det at springe ud som iværksætter er jo at tage en kæmpe chance. Men omvendt mærker man også virkelig, at man lever,” forklarer Dianna.

Selvom det er første gang, de to kvinder prøver kræfter med iværksætteri, har det altid lidt været skrevet i stjernerne, at det en dag skulle ske.

Trine Quorning og Dianna Hedegaard har kendt hinanden siden folkeskolen Nu er de gået sammen om iværksættereventyret heybuddies

”Vi har kendt hinanden i meget, meget lang tid og altid gået og drømt lidt om at lave noget selv. Timingen har bare ikke været rigtig med gode jobs og sikker løn osv. Men det tror vi, den er med heybuddies-appen,” siger Trine.

I foråret 2022 satte heybuddies-iværksætterne sig for at udvikle de specifikationer, der skulle danne ramme om appen. Udviklerne gik i gang samme sommer, hvor de to iværksættere både sagde deres fuldtidsstillinger op og gik fuldtid på projektet. Allerede den 20. marts 2023 gik en MVP (minimum viable produktet) af platformen i luften.

”Lige nu er vi i gang med at bygge vores proof of koncept. Vi har fået et substantielt brugergrundlagt, der gør, at vi kan se, om algoritmen funger som den skal, hvordan brugerne interagerer og hvilke funktioner, der tilfører mest værdi. Det betyder, at vi inden længe kommer ud med en ny og afpudset version af appen,” fortæller Diana.

Vil være markedsleder

I dag har heybuddies fået en CTO (Chief Technology Officer) med ombord og samtidig modtaget en Innofounder (2022-2023) som støtte til projektet.

Nu handler det om at få appen optimeret efter behov og få udviklet den helt rigtige forretningsmodel, hvor både reklamer, en plus-version og kommercielle aktivitetsforslag i appen er oppe at vende.

Gennem en algoritme matcher heybuddies forældrene efter deres præferencer

Iværksætterne er dog ikke i tvivl om, at appen bliver en succes.

”Der bliver født 60.000 børn om året. Så der er et godt marked,” konkluderer Dianna.

Og det skorter ikke på ambitionerne.

”Vi vil gerne være markedsleder i Danmark og derefter uden for Danmarks grænser. Her kunne vi sagtens forestille os at gå ind i de lande, der ligner Danmark kulturelt,” fortæller Trine og fortsætter:

”Hvis vi får succes med den her rejse, har vi også ambitioner om at arbejde med ensomme og communities over en bredere kam. Nu handler det om at få udviklet en model, der virker.”

[mailpoet_form id=”15″]