Globalt har Linkedin kun 37 officielle marketingspartnere. Mandag blev danske Falcon.io den første i Norden.

Da LinkedIn igår annoncerede sit udvidede program for marketing partnerskaber, var det for første gang med en dansk virksomhed på listen: SaaS-platformen Falcon.io, der hjælper sine kunder med at samle markedsføring på de sociale medier ét sted.

“Vi går rundt med ekstra brede smil i dag. Dels er vi utroligt stolte af partnerskabet, men i lige så høj grad fordi vi nu kan lave flere værdiskabende LinkedIn-funktioner til vores kunder – og være blandt de første i verden til at gøre det,” fortæller Mikael Lemberg, Director of Product Ecosystem hos Falcon.io.

Partnerlisten tæller ud over Falcon.io kæmper som Adobe, Oracle og Microsoft – bare 37 partnere i alt.

”Det, der har fået Linkedin til at inkludere os, er, at vi har udviklet en ny feature til vores produkt, som gør det muligt for virksomheder at måle effektiviteten af deres Linkedin annoncering,” vurderer Mikael Lemberg.

Mikael Lemberg Director of Product Ecosystem hos Falconio
Mikael Lemberg Director of Product Ecosystem hos Falconio

Eksklusiv adgang til nyt API

Det seneste år har Linkedin udviklet en ny version af deres API, og det er denne nye version som Falcon.io har fået eksklusiv adgang til gennem partnerskabet.

Læs også: Falcon Social er Danmarks første Instagram-partner

Konkret betyder det, at Falcon.io’s kunder nu kan se data fra annoncering på LinkedIn direkte i Falcon.io. Her kan de se sammenhæng mellem budget, eksponeringer, resultater, pris per klik og hvad klikket har ført til på kundens website – features som ingen andre i Norden har kunnet lave, fordi det kræver den eksklusive API-adgang.

”Der er mange andre nye muligheder med det her API, som vi har fået adgang til, så det får også en indvirkning på vores roadmap i de kommende måneder,” siger Mikael Lemberg.

Tradition for at være først

I forvejen er Falcon.io partnere med Facebook og Instagram, og i følge Mikael Lemberg er de tætte relationer helt afgørende for virksomhedens succes.

”Det betyder utrolig meget for os generelt, at vores kunder får en fornemmelse for sikkerhed af, at når der sker noget nyt og spændende på partnernes medier, så kan de regne med, at vi er først med de nye ting,” forklarer Mikael Lemberg, og peger på at det især er vigtigt for at lande de store kunder, da de har en forventning om at kunne blive på Falcon-platformen i flere år.

De seneste 12 måneder er 66 procent flere af Falcon.io’s kunder begyndt at bruge LinkedIn i markedsføringen på sociale netværk, og virksomheden håber, at det nye partnerskab får endnu flere øjne op for, hvad Linkedin har at byde på.

”Jeg håber da på, at det generelt vil skabe en øget opmærksomhed omkring de muligheder, man har på Linkedin. Linkedin kan noget med B2B og rekruttering, som man bare ikke kan andre steder. Der vil så være en fordeling af, om det bliver os eller nogle af vores konkurrenter, kunderne vælger – men hvis markedet bliver bedre uddannet i Linkedin, så er det til alles fordel,” siger Mikael Lemberg.