Københavns Kommune har købt fremtidssikrede og intelligente betalingsterminaler og udvider nu paletten af betalingsmuligheder til at omfatte Mobile Pay, Apple Pay og flere typer af plastikkort. Kommunen regner med at spare millioner på administration.

Når københavnere i fremtiden besøger en af byens kultur- og fritidsinstitutioner, kan de betale med de nye betalingsmidler som Mobile Pay, Apple Pay samt alle typer af kort. Forvaltningen i Københavns Kommune, der driver de mange idrætsanlæg, biblioteker og kulturhuse, har nemlig indgået et treårigt samarbejde med fintech-virksomheden GoAppified, som producerer og forhandler moderne betalingsterminaler og -løsninger.

De nye terminaler bliver rullet ud i alle institutioner i etaper over de næste tre år.

Tjener sig hurtigt hjem

Udover købet af de fysiske terminaler, skal GoAppified også konstruere en API, der lader hver enkel betalingsautomat tale direkte sammen med forvaltningens økonomi- og regnskabssystem. Det sker dels for at leve op til de skærpede krav til kommunernes registrering af ind- og udbetalinger, og dels for at spare tid og penge.

“Hidtil har forvaltningen skullet bede om regnskaber og opgørelser over transaktioner fra hver enkel institution. Denne information skulle manuelt føres ind i forvaltningens regnskabssystem. Alt dette arbejde bliver nu komplet digitalt og automatiseret. Det indebærer betydelige besparelser, og et af mine stærkeste salgsargumenter har været, at Københavns Kommune kan tjene investeringen hjem allerede efter et år,” forklarer Søren Jensen, CEO i GoAppified.

Kommuner må flytte sig med markedet

Ifølge Søren Jensen står samtlige kommuner i Danmark i samme situation som Københavns Kommune. Skærpede registreringskrav og generel spareiver tvinger de borgernære forvaltninger til at gentænke og konsolidere betalingsløsningerne.

“Ligesom forretninger og butikker over alt i det private erhvervsliv, kan kommunerne også mærke, at brugernes betalingsvaner ændrer sig, og at de derfor må flytte sig med markedet. Samtidig betyder et EU-direktiv fra januar, at kreditkortgebyrer ikke længere må pålægges forbrugeren, men skal afholdes af betalingsmodtageren. Det tilskynder kommunerne til at finde billigere løsninger, og med lave indløsningssatser på blot 0.7 procent af købet, har vi et stærkt kort på hånden,” forklarer Søren Jensen.