Fintechstartuppet FarPay overtager faktureringstjenesten iBill, som håndterer årlige indbetalinger for mere end 200 millioner kroner for deres hundredevis af danske kunder. Overtagelsen er en del af FarPays vækststrategi.

Fintechvirksomheden FarPay vil vokse. Og med overtagelsen af faktureringstjenesten iBill vokser virksomheden i hvert fald i størrelsen i Danmark hvad angår antallet af kunder.

iBill, som er en del af Danske Faktura Aps, administrerer nemlig hundredevis af danske kunders fakturaer og håndterer årlige indbetaligner for mere end 200 millioner kroner. De kunder overgår nu til FarPay.

”Digitalisering og automatiserede processer, herunder automatisk overvågning af fakturaer og udsendelse af rykkere ved manglende betaling, kan spare virksomheder for mange timers administrativt arbejde. Vores løsning er en mere moderne udgave af iBills, samtidig med, at vi tilbyder flere løsninger inden for betalingsløsninger, og derfor er vi et godt match,” siger FarPays salgsdirektør Samal Samuelsen i en pressemeddelelse.

Ingen installation er nødvendig

Kunderne vil blive tilbudt at blive koblet op på FarPays løsning, hvor de får plug-n-play adgang til alle betalingsløsningerne, herunder Betalingsservice, Leverandørservice og MobilePay.

”Hidtil har det være en besværlig, dyr og langstrakt proces for virksomhederne at skifte og få adgang til nye betalingsløsninger. Med vores platform har vi, som de eneste på markedet, mulighed for at give virksomhederne adgang i løbet af få minutter, og der kræves ingen installationer. Det giver virksomhederne nogle helt nye muligheder, som de ikke har haft tidligere,” forklarer Samal Samuelsen.

FarPays automatiserede løsning Screenshot

Dårlige betalere koster tid og penge

Kernen i FarPay er automatisering og frigørelse af tid i små og mellemstore virksomheder. Her fungerer FarPay som en motor, der automatisk håndterer alle krav og betalinger mellem regnskabsprogrammet og kunderne.

”Dårlige betalere koster en masse administrativt arbejde og bøvl, blandt andet i forbindelse med rykkerskrivelser. FarPay sender automatisk reminder til kunden, når systemet opdager, at kunden ikke har betalt. Det betyder typisk, at kunden betaler hurtigere, hvilket er med til at generere bedre cash-flow og helt fjerner arbejdet med at inddrive udestående,” siger Samal Samuelsen.

iBill har fundet den helt rigtige køber

I Danske Faktura ser man samarbejdet med FarPay som en god løsning.

”Vi har valgt at lægge al fokus på vores kerneforretning, der er specialiseret inden for delbetalingsløsninger for virksomheder på nettet. Derfor har det været af stor betydning for os at finde en køber, der kunne styrke den automatiske fakturaovervågning og komplementere løsningen ud i en helt ny dimension. Og med FarPay har vi fundet den helt rigtige køber,” siger Alexander Løkke fra Danske Faktura i pressemeddelelsen.