En robot, der kan løfte patienter på sygehuse rundt, har skrabet en million euro sammen til det nystartede firma Multi Tower Robot. Samtidig er der sat navn på CEO’en for det nye selskab.

Den odenseanske robot-virksomhed Blue Ocean Robots kunne i februar offentliggøre deres kommende patient-løfte-robot. Den skal løfte patienter rundt på sygehuse på en nemmere måde, end det i dag gøres ved hjælp af lifte.

Tirsdag blev det så offentliggjort, at robotten bliver grundlaget for et nyt firma kaldet Multi Tower Robot, og med det nye firma følger én million euro i seed-investering – samt en udnævnelse af den nye CEO for firmaet, Arnd Baurichter.

Udviklet på virkelige scenarier

Investeringerne kommer fra flere fronter, og en af dem er Syddansk Innovation, som kommer med 470.000 euro, Rikkesege Invest som smider 201.000 euro og M. Blæsbjerg Holding og Dahl Gruppen Holding, som hver kaster 75.000 euro efter robot-firmaet. Gustaf Luel-Brockdorff er CEO hos Syddansk Innovation og er optimistisk om investeringen:

“Det faktum at Blue Ocean Robotics har udviklet Multi Tower Robot på baggrund af virkelige scenarier fra brugere på Køge Universitetshospital giver en masse troværdighed at investere ud fra. Det er også en faktorene, som har skabt røre i markedet til at begynde med.”

Mark Blæsbjerg fra Blæsbjerg Holding ser også robotten som en løsning på et problem, som vi kommer til at stå i, da ældrebyrden bliver større i fremtiden.

“Det er en af de globale megatrends, vi skal arbejde med. Arbejdsrelaterede udfordringer, såsom fysisk handikap og livsstilssygdomme, er også faktorer i fremtiden. Det, kombinerede med en gruppe inspirerende mennesker, har influeret vores beslutning om at investere i Multi Tower Company,” siger han.

Ny CEO er tidligere salgschef

CEO’en i det nystartede Multi Tower Company er Arnd Baurichter, som tidligere har været leder i Siemens Healthcare, Danfysik og senest Salgs- og marketingschef hos RI Research Instruments GmbH. Han har en Ph.D i fysik, en lederuddannelse fra Harvard og er modtager Højteknologi Fondens Pasteur-pris.

Arnd Baurichter er ny CEO for Multi Tower Company

“Arnd er en af de prisvindende personligheder, der er ekseptionelt gode til at holde overblik over udviklingsprocesser, eliminere eventuelle risici på vejen og lave de fornødne tilpasninger dertil. Disse er nogle af de centrale årsager til, at vi mener, han er den helt rigtige Direktør for Multi Tower Company,” siger Blue Ocean Robotics Co-CEOs Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard en i en pressemeddelese.

Han selv udtrykker også optimisme i samme meddelelse.

“Jeg synes, at det er fantastisk at få muligheden for at anvende min viden om lancering af højteknologiske produkter til skabe løsninger, der øger den patientoplevede kvalitet og være med til at højne patientsikkerheden ved indlæggelse. Jeg glæder mig til at skabe en virksomhed bestående af entusiastiske robotudviklere, som sammen vil tilvejebringe en robotløsning, der vil skabe et mere effektivt sundhedsvæsen for plejepersonale og patienter i store dele af sundhedsvæsenet. Ikke kun i Danmark, men i hele verden,” siger Arnd Baurichter.