Danske FocalX har udviklet en kunstig intelligens, der skal gøre inspektioner af biler nemmere og hurtigere. Nu har virksomheden sikret en investering, som skal hjælpe FocalX ud over rampen.

På papiret er FocalX kun et halvt år gammel, men nu har den danske AI-virksomhed netop lukket en millioninvestering. Bag investeringen står den familieejede investeringsfond Lottrup & Co samt business angel Roeland Hofkens.

“Vi er utroligt beærede over at få så skarpe profiler med på holdet. Vi havde interesse fra flere investorer, men valgte i sidste ende at gå med Lottrup & Co og Roeland, fordi synergierne mellem de rejser, de tidligere har taget, og den vi har begivet os ud på, er så betydelige,” siger Isabella Agdestein, CEO i FocalX.

FocalX har skabt en software, der ved hjælp af kunstig intelligens og computer vision kan lave bilinspektioner, eksempelvis i forbindelse med leasing eller leje. Softwaren erstatter derfor den nuværende manuelle og subjektive måde at inspicere biler på, da rapporterne er objektive og fejlfrie. Samtidig kan FocalX spare op til 83% af inspektionstiden væk.

”Vi er super stolte af denne investering. Vi tror på en fremtid, hvor FocalX kan skabe den grundlæggende infrastruktur, som understøtter hvordan vi kan dele og overlevere biler. Det indebærer ikke kun mange fordele i det nuværende marked, men også en mulighed for at dele og udnytte vores bilpark på en bedre måde. En fremtid som kan skabe markante fordele for vores klima og CO2-forbrug,” siger Henrik Lottrup, medejer af Lottrup & Co.

Næste skridt på rejsen

FocalX har tidligere modtager over en mio. kroner af Innovationsfonden, Fonden for Entreprenørskab, Otto Bruuns Fond og Women in Tech. Med den nye investering er FocalX dog klar til at kaste sig ud i det næste skridt på vækstrejsen.

Læs også: FocalX vil sikre objektive bilinspektioner med kunstig intelligens

“Vi ser en stor efterspørgsel efter vores løsning i markedet, hvorfor det giver mening at rykke NU. Vi har også allerede interesse for vores serie A-investeringsrunde, så nu handler det bare om at levere på den ambitiøse plan og de målsætninger, vi har sat os for i 2022,” siger Isabella Agdestein.