Copenhagen Agrifood Incubator er navnet på et nye miljø for fødevare- og agroiværksættere. Kontorfællesskabet Symbion på Østerbro danner rammerne om det nye iværksættermiljø der skal udvikle morgendagens fødevarer og digitale løsninger til landbruget.

Danmark er blandt de førende i verden, når det kommer til bæredygtig fødevareproduktion, innovation og sikkerhed fra jord til bord. Et stigende antal iværksættere tager springet og starter egen virksomhed. Men erfaringerne at adgang til kompetencer og netværk er blandt de vigtigste parametre for, at virksomheden siden kan vokse.

“Daglig sparring og adgang til netværk med erfarne aktører og ligesindede iværksættere øger simpelthen chancen succes,” siger Lars Visbech Sørensen, der er direktør i Agro Business Park og en af initiativtagerne.

Mere end blot m2

I forvejen driver Agro Business Park iværksættermiljøer i Aarhus og Foulum ved Viborg. Nu er turen kommet til hovedstaden og sammen med Symbion, som i forvejen driver tre kontormiljøer i København, skaber de Copenhagen Agrifood Incubator.

Det nye iværksættermiljø vil også være nabo til Accelerace, som sammen med blandt andet Agro Business Park, COOP og Arla udbyder acceleratorforløbet ”Scale-Up Food” til de mest lovende danske og udenlandske iværksættere inden for fødevarer og landbrugsteknologi.

Direktør i Symbion og Accelerace Peter Torstensen ser frem til samarbejdet:

“Der sker rigtig meget inden for fødevarebranchen ikke bare i Danmark, men globalt. Det er et område vi har fuldt tæt og arbejdet med i flere år og vi har fået flere og flere henvendelser fra spændende iværksættere og virksomheder. Derfor er vi hos Symbion rigtig glade for at kunne tilbyde food- og argotech iværksætterne muligheder der seriøst øger deres chance for succes.”

Copenhagen Agrifood Incubator tilbyder fleksible løsninger i forhold til skrivebordspladser og kontorer. Fælles for de tilknyttede virksomheder og iværksættere er, at de får adgang til mere end lager, professionelle mødelokaler og konferencefaciliteter.

Den officielle åbning af Copenhagen Agrifood Incubator foregår fredag den 18. maj 2018. Her vil man kunne møde nogle af de iværksættere, som Agro Business Park samarbejder med, høre Innovationsfonden give vejledning til den gode Innobooster-ansøgning og netværke med kolleger i branchen.