Hun var med på Forbes 30 Under 30-liste sidste år, hvor hun også lancerede en global digital startupaccelerator. I år udvider Christine Souffrant Ntim acceleratoren til Europa med pilotprogram allerede i januar.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 19 januar 2017*

Der findes mange hundrede acceleratorer verden over. De hjælper startups med alt fra idé til forretningsplan, marked og netværk. Men der mangler globale, digitale tilbud, mente en ung amerikansk kvinde med haitianske rødder. I 2016 lancerede hun sammen med stifteren af Bold Emerge Capital, Einstein Ntim, Global Startup Ecosystem, en digital, global accelerator, som nu udvider til Europa.

Læs også: Nordiske startups vækker interesse hos internationale acceleratorer

Christine Souffrant Ntim blev i 2016 optaget på Forbes prestigefyldte 30 Under 30-liste for sit arbejde med at digitalisere og forbinde gadesælgere, bazarer og souhker – en økonomi med en værdi på over ti billioner dollars og som står for 1,8 milliarder jobs verden over. Det gjorde hun gennem sit startup Vendedy. Med Global Startup Ecosystem vil hun nu sætte fokus på at eksponere lokale startups til globale investorer, presse og kunder. Acceleratoren er gratis og 100 procent online.

”Fremtiden er digital, så startup økosystemer i nye markeder skal udnytte det med programmer som dette,” siger Christine Souffrant Ntim i en pressemeddelelse: ”Vi har lanceret en digital accelerator for entreprenører i Europa for at lukke ressourcekløften og forskelliggøre de globale startup-succeshistorier.”

Pilotprogrammet i Europa har nu åbnet for ansøgninger

Pilotprogrammet i Europa bliver allerede afholdt den 25.-26. januar under navnet Europa Startup Ecosystem, og der er åbent for ansøgninger. Piloten accepterer 100 startups. Disse bliver skåret ned til 10 virksomheder, der vil pitche for investorer på demodagen. Dagen efter bliver en top3 udvalgt, som får adgang til investering i Global Startup Ecosystems netværk.

Det allerførste pilotprogram kørte i juli 2016 i Caribien. Med flere end 1000 ansøgere blev programmet udvidet til Sydamerika og Mellemøsten i december. Som den første digitale startupaccelerator er programmet nu i syv regioner verden over, for efter Europa kommer også Asien, Afrika, Amerika på i løbet af januar.

”I øjeblikket er tre milliarder mennesker online, og 75 procent bruger deres tid på mobile apparater. Over de næste par år vil fire milliarder mennesker slutte sig til det online fællesskab. Iværksætteri vil spille en betydelig rolle i de fremtidige generationers liv, og det er vigtigt at have stabile iværksætterøkosystemer. Startupsamfundene vil få endnu mere indflydelse på samarbejdet på tværs, på ressourcerne og på innovationen. Vi vil være det digitale fundament for denne bevægelse,” skriver Christine Souffrant Ntim.