Det er gået stærkt for startuppet EasyGreen, siden de satte sig for at lave en digital energioptimeringsplatform for private husstande i 2021. I dag har virksomheden mangedoblet millionomsætningen, 20 ansatte og er først kun lige begyndt.

Tilbage i september 2021 satte det danske startup EasyGreen sig for at gøre det nemt at for private mennesker at træffe det grønne valg og energioptimeres boligen gennem deres digitale platform. Og noget kunne tyde på, at missionen kommer til at lykkes.

Læs også: Ugens Startup: »For nogle måneder siden havde vi nok ikke regnet med, at vi skulle sidde her og sige, at vi har omsat for 5 millioner kroner«

I hvert fald har EasyGreen siden stiftelsen rådgivet over 8500 danske husstande, kunderne har produceret over 3.500.000 kWh gennem installationer fra EasyGreen og opnået en samlet CO2-reducering på +350.000 kg.

”EasyGreen er en platform for diverse energioptimeringsløsninger til den private husstand, og det er egentligt ikke fordi, at der et hul i markedet, når det kommer til energioptimeringsløsninger, da der findes et hav af solcelle-, varmepumper-, jordvarmeleverandører m.fl. men det har i højere grad handlet om, at vi ville samle alle produktvertikaler og gøre rådgivning- og salgsprocessen bedre og hurtigere, så de grønne energiløsninger bliver tilgængelig for den gennemsnitlige dansker” siger Christopher Brix, CMO i EasyGreen.

Sigter mod flere produkter og mere teknologi

I dag har EasyGreen over 20 ansatte og mangedoblet millionomsætningen. Og selvom meget af kapitalen allerede er gået til en opgradering af tech-kræfterne, er næste skridt at få flere produktvertikaler på platformen og en yderligere investering i tech-delen.

”Hele visionen med EasyGreens platform er at kunne gøre det grønne valg nemt, simpelt og spiseligt for den private forbruger i Danmark, hvilket vi, i al beskedenhed, mener at have opnået med lanceringen af vores platform. Vi tøver ikke med at kalde dette et unikt gennembrud inden for energioptimering af den private husstand, da kommunikationen typisk har været af fagmænd, til fagmænd – uden hensyntagen til den private forbruger. Nu er der blevet skabt en 100% digital rådgivning- og købsproces som vi kan se, at forbrugeren responderer utroligt positivt på,” siger Marcus Vange, Udvikler i EasyGreen.

Det er målet, at den digitale rådgivning- og købsproces skal foregå så automatisk som muligt. Det betyder, at de første ordrer hos EasyGreen allerede nu er gennemført af forbrugere, der på intet tidspunkt har været i kontakt med et menneske.