Da Yonas Alizadeh flyttede fra provinsen til storbyen manglede han bekendtskaber, og det drev ham til at udvikle appen Hellow. En optræden i Go’ morgen Danmark betød at antallet af brugere er blevet fordoblet, men hvordan ender en robotingeniør fra Kolding i Go’ morgen Danmark?

”Man kan være så tæt på hinanden, men alligevel så langt fra. Både på arbejdspladsen, foredragssalen og i opgangen. Det ville jeg gerne ændre,” siger Yonas Alizadeh, når han skal forklare motivationen bag at stifte Hellow.

App’en fungerer som en lokal opslagstavle. Hvis du for eksempel lige er flyttet til en nyt sted og leder efter nogen at spille fodbold med, så kan du lave et opslag og finde andre brugere i nærheden, der har samme interesse.

Derfor ringede Go’ morgen Danmark

I de fem dage, der er gået siden Yonas Alizadeh stillede op i Go’ Morgen Danmark, er Hellow strøget til tops på hitlisterne i iOS App Store. Mere end 3.000 nye brugere har sluttet sig til, så de i dag er i alt 6.000 brugere over hele kloden, men dog primært i Danmark.

Men hvordan får man en journalist fra Go’ morgen Danmark til at ringe op? Ifølge Yonas Alizadeh handler det om at arbejde med medierne i den rigtige rækkefølge – men først og fremmest om den gode historie.

”Selvom det virker heldigt, at de har kontaktet mig, så ligger der mere benarbejde bag. Journalisterne fra programmet havde set en artikel fra Finans,” siger Yonas Alizadeh.

Men historien om at nå toppen af mediefødekæden starter endnu længere tilbage.

”Hvordan kom vi så i Finans,” spørger han retorisk og fortsætter: ”Det gjorde vi ved at komme i lokalmedier som Jyske Vestkysten. Dengang var det historien om mig, det handlede om.”

Det er nemlig Yonas Alizadehs egen historie, der har inspireret ham til at udvikle Hellow, og fortællingen har bragt startuppet fra lokalmedier til nationalt tv.

”Jeg har prøvet det på egen krop, da jeg flyttede i forbindelse med mine studier. Jeg begyndte at studere til robotingeniør – et lidt nørdet studie – og jeg fandt ud af, at vi ikke var så gode til at komme i kontakt med hinanden eller andre fra Syddansk Universitet. Derfor begyndte jeg at udvikle Hellow,” siger han.

Less app – more Hellow

En af de udfordringer Hellow har måtte tackle er at sørge for at få nye brugere, men samtidig sikre at der også var aktivitet på deres sociale medie.

”Hvis vi ikke har brugere, har vi ikke indhold, og hvis vi ikke har indhold, har vi ikke brugere. Det er lidt en gotisk knude. Så hvordan løser man det? Jeg ved, at det ikke er umuligt, for andre har gjort det før. For at tiltrække brugere har vi – udover Go’ morgen Danmark – haft flyere på universiteter, fokuseret på event marketing og ellers været aktive på sociale medier.”

Hellow vandballonkamp
Hellow har blandt andet afholdt Fyns største vandballonskamp

Hellows mission er at få mennesker til at mødes – . Iikke at få dem til at bruge tid på app’en. Dderfor er den også sat meget spartansk op, og Yonas Alizdeh arbejder på at frigive en opdatering, så brugere kan få notifikationer, når der kommer nye opslag i brugernes nærområder. Det er i tråd med hans startups filosofi:

”Vi har skåret ind til benet og fokuserer på at få arrangeret meetups., Dder er ikke så meget støj ved os. Der er ingen likes eller feeds. Vi kæmper ikke om brugernes tid på telefonen. Vores slogan er: ’Less app – more Hellow’. Missionen er bringe folk sammen i den virkelige verden. Væk fra skærmen.”