De otte nominerede startups til idé- og iværksætterprisen i CareWare-Next er offentliggjort. 

For femte år i træk løber den nationale konkurrence for velfærdsinnovation, CareWare-Next, af stablen. Her dyster udvalgte startups om en blåstempling af deres løsning, et mentorforløb og en plads i et acceleratorprogram.

De i alt otte udvalgte i idé- og iværksætterkonkurrencen er nu offentliggjort, og dommerne er imponerede:

“Som vi også så sidste år, så er niveauet tårnhøjt blandt deltagerne. Det har derfor været svært at finde ud af, hvilke idéer og startups der skulle gå videre til finaleshowet. De idéer og startups, som vi har nomineret til finalen, adresserer en bred vifte af problemområder, og mange af dem gør det på en særdeles nytænkende og innovativ måde. Mange af de nominerede forslag til velfærdsteknologiske løsninger har et internationalt potentiale, og samtidig kan flere af løsningerne også bruges i andre markder, end de umiddelbart selv har lagt op til i deres forretningsmodel,” siger Preben Mejer, CareWare-Next-dommer, it-ekspert og i med i NorthCaps advisory board.

Ny teknologi skal gøre dagligdagen nemmere

CareWare-Next Innovation & Entrepreneurship arbejder for at fremme udviklingen og implementeringen af nye produkter og løsninger i den danske sundheds- og velfærdssektor. De to priser, Iværksætterprisen og Idéprisen gives til en virksomhed, der henholdsvis befinder sig i opstartsfasen med det største vækstpotentiale og til en virksomhed, panelet vurderer, vil skabe største værdi for samfund og borgere, hvis den realiseres.

“CareWare-Next kobler ny teknologi med en målgruppe, som er udfordret i deres dagligdag – hvad end det er unge eller ældre. De nominerede med deres produkter er et eksempel på, hvordan man formår at lave en brobygning mellem brugerne, deres behov og teknologi,” siger Simon Skafdrup, CareWare-dommer og CEO hos 3PART.

Iværksætterprisen: Mobile drops, smarte smykker og hjælp til dagligdagen

De nominerede til årets iværksætterpris er IV-GO, Do My Day, Sarita Pearl og tiimo.

IV-GO er skabt ud fra drømmen om, at gøre pateinter i IV-behandling mere mobile og uafhængige. Løsningen er et mobilt, hundrede procent mekanisk drop, som kan bæres i en taske under hjertehøjde.

Do My Day er en specialdesignet telefon, som skal hjælpe folk med hukommelsesbevær eller demens til at skabe struktur i hverdagen med påmindelser om gøremål, oplæsning af indhold, mulighed for administerering af kontaktperson og et enkelt design.

Sarita Pearl er et smart-smykke, en fald-alarm med indbygget GPS, Geo-fence og samtalefunktion udformet som en intelligent broche. Med machine learning og komplet dækning sigter Sarita på at samle mange plejeløsninger i én overskuelig enhed.

Læs også: ADHD-app vandt Borgerprisen ved CareWare 2017

tiimo er en app til smart watches, som skal hjælpe børn med ADHD, hjerneskade eller autisme med at få styr på hverdagen uden stigmatisering. tiimo er en visuel hjælper, der uden løftede pegefingre hjælper børn og unge med at skabe overblik over rutiner og hverdag.

Idéprisen: Hjernegymnastik, genoptræning, life science og nærhed

De nominerede til årets Idépris er CrossWalker, AcadeMondo, Soli og Claire Cognition.

CrossWalker er en rollator, som ikke blot er til transport, men som også kan vedligeholde og genoptræne kroppen. Rollatoren giver dermed bevægelse af både arme, ben og ryg og er tiltænkt både ældre samt børn og voksne med medfødte eller erhvervede hjerneskader.

AcadeMondo adresserer behovet for at give forskere og virksomheder mulighed for at udvikle færdigheder og karrieremuligheder med en life science-platform, et interaktivt forum, hvor der bliver skabt et netværk mellem aktørerne.

Læs også: Danske Neurescue har hentet 26 millioner kroner

Soli er en oplevelsesfokuseret løsning til ældre, som savner gode samtaler og venskaber. Soli er et stykke æggeformet hardware, som holdes i hånden og fungerer som en intuitiv samtaleenhed, hvor man kan indtale og aflytte beskeder.

Claire Cognition kombinerer et headset, der registrerer aktiviteten i forskellige hjernecentre med kognetive træningsøvelser i form af apps. Hjernegymnastik gavner vores mentale velvære og evner, og Claire Cognition vil forebygge mental svækkelse.

Vinderne skal findes 7. juni

Finaleeventen holdes i år den 7. juni på Dokk1 i Aarhus. Frem til finalen deltager de nominerede i et mini-acceleratorforløb hos CareWare-Nexts innovationskonsultent, Sussi Bianco.

Vinderne dyster om en blåstempling af deres løsning, en tre-måneders gratis plads i StartupLab i Incuda Science Park i Aarhus og et mentorteam af CareWare-Nexts dommere.