This post is also available in: English

Line Ahrensburg havde forestillet sig en karriere som softwareudvikler. Men hun både fik og greb andre muligheder undervejs i karrieren – og i dag er hun ansvarlig for Open Banking Engineering i Europa hos Mastercard.

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Mastercard.


Mastercard er i gang med at bygge motorvejene for Open Banking over hele Europa. Centralt i det arbejde står Line Ahrensburg i en nyudnævnt position som Vice President for Open Banking Engineering Europe, men vejen til en ansvarfuld stilling i fintech-verdenen gik langt fra den slagne vej gennem bankverdenen.

Med en kandidat i softwareudvikling havde Line Ahrensburg fået en passion for databaseadministration og var sikker på, at det skulle være hendes job. Men allerede tidligt i arbejdslivet endte hun tilfældigt i retning af ledelse, og den mulighed greb hun, inden endnu en tilfældighed efter 10 år i krydsfeltet mellem ledelse og teknologi i farmaindustrien førte hende til den finansielle sektor.

”Jeg fulgte med en god chef, så det var i den forstand tilfældigt, at jeg havnede i Mastercard – men tilfældigt på den ret fede måde, for jeg fandt ud af, at det faktisk er en sindssygt spændende branche,” fortæller Line Ahrensburg.

Finansiel inklusion i stor skala

Over de seneste år har Mastercard styrket tilstedeværelsen i Danmark, bl.a. gennem opkøb, og Line Ahrensburg er i dag blandt ca. 300 medarbejdere baseret i København. I dag kigger hun ind i udviklingen af en helt ny finansiel infrastruktur, såkaldt Open Banking, som Mastercard er ved at rulle ud i hele verden. Og hun mener kun, vi har set toppen af, hvad det muliggør.

”Det er svært at finde et mere spændende område indenfor fintech end Open Banking. Det handler om at anvende data på en måde, hvor forbrugerne får magten: Hvad vil de dele, og hvordan kan det tilgodese dem? Hele den tankegang om at demokratisere det finansielle marked og dens data handler om gøre finansielle services tilgængelige for så mange som muligt, og det synes jeg er et sympatisk mål,” siger hun.

Og ikke alene ræsonerer målet om større finansiel inklusion med Line Ahrensburg – med Mastercards store organisation i ryggen ser hun også muligheden for at skabe forandring og udvikling i stor skala.

At gribe muligheden

For Line Ahrensburg betyder Mastercards størrelse dog ikke kun, at Open Banking-ambitionerne hun arbejder med er store. Hun mener også, at det er har været med til overhovedet at give hende muligheden.

”Tech er mere end bare kode. Det er folk, der er kreative og innovative, og det kan man være på mange måder. Mastercard giver mange muligheder for, at man prøver noget forskelligt. Det kan godt være, du sidder i en it-teknisk rolle i dag, men hvis du gerne vil arbejde med produkt, så kan vi nok finde en vej til det. Min nye rolle er et godt eksempel på, hvor mange udviklingsmuligheder og spændende karriereveje, der er indenfor tech i Mastercard. Min karrierevej er drevet af passion og ambitioner, men også af at opsøge og gribe nye muligheder, der dukker op undervejs,” siger hun.