This post is also available in: English

Efter en stigning i antallet af nordiske kunder, besluttede grundlæggerne af platformen Optmyzr at rykke teltpælene op og etablere sig i Danmark. I dag, seks år senere, er de stadig lykkelige over den beslutning – både professionelt og personligt.

Denne artikel er udgivet i samarbejde med Startup Denmark.


Når folk flytter, medbringer de normalt kun de mest basale ting: tøj, møbler, gamle billeder og måske nogle få arvestykker. Men da det indiske ægtepar Geetanjali Tyagi og Manas Garg i 2016 bosatte sig i Danmark gennem visumordningen Startup Denmark, tog de også deres voksende marketingplatform Optmyzr med sig.

På det tidspunkt havde virksomheden allerede kontorer i USA, Sydamerika og Indien. Valget faldt dog på Danmark, som lå tæt på deres voksende antal nordiske og europæiske kunder. En beslutning, som parret i dag er lykkelige over, at de tog.

“Hele vores virksomhed er digital, så vi kunne i princippet bo hvor som helst. Men det faktum, at vi stadig bor i Danmark, viser, at det er et fantastisk land. Efter et stykke tid forstår man, hvorfor det er et af de lykkeligste lande i verden,” siger Geetanjali Tyagi. Og Manas Garg uddyber:

“Folk har ofte en god balance mellem arbejde og privatliv. De starter tidligt på dagen og tilrettelægger arbejdet, så de har tid til både venner og familie. Samtidig er de danske systemer digitaliserede og nemme at bruge, og oven i købet taler alle næsten flydende engelsk. Så det var ikke svært at finde sig til rette.”

Ideen til Optmyzr kom efter at stifterne Frederick Vallaeys, Geetanjali Tyagi (begge tidligere ledere hos Google AdWords) og Manas Garg (tidligere udvikler hos Microsoft) ikke kunne finde et værktøj til at styre og planlægge markedsføring på de forskellige medieplatforme. Derfor besluttede de sig for at udvikle det selv.

FAKTA


56 % 
har deltaget i et accelerator- eller inkubatorprogram, siden de flyttede til Danmark

450. 000 euro
i gennemsnitlig modtaget finansiering

28 %
har registreret intellektuelle ejendomsrettigheder (IPR)


I dag bruger et stort antal af mellemstore og store virksomheder i både Norden, USA og Europa Optmyzr. I den forbindelse har den danske kultur har spillet en lille rolle. For i en voksende digital remote-kultur er evnen til at kommunikere klart og tydeligt blevet endnu vigtigere.

Holdet bag Optmyzr

“Danskerne er fra naturens side meget direkte og siger ikke tingene på en kompliceret måde. De er dygtige til både at give og modtage feedback, hvilket er vigtigt for vores virksomhed – for vi forbedrer hele tiden Optmyzr,” forklarer Manas Garg.

Og ifølge Tobias Panduro, leder af Startup Denmark, er ordningen en unik mulighed for talentfulde iværksættere fra lande uden for EU til at etablere en virksomhed i Danmark.

“Hvis du er en ambitiøs og talentfuld iværksætter, der ønsker at finde det rette miljø for din innovative virksomhed, er Danmark et oplagt valg. Visumordningen giver dig adgang til alle de danske finansieringsmuligheder, erhvervsudviklingsprogrammer og et stort EU-marked. Det er en enestående mulighed for at blive en del af et af de mest levende økosystemer i verden,” fortæller Tobias Panduro.

OM VISUMORDNINGEN STARTUP DENMARK


  • Startup Denmark er en visumordning for iværksættere uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, som ønsker at flytte til Danmark for at starte eller udvide en innovativ virksomhed.
  • Enkel anvendelse: Gå ind på Startupdenmark.info, besvar nogle spørgsmål om dig selv og din virksomhed, upload din forretningsplan og en videopitch – og det er det hele!
  • Det er vigtigt at kunne vise, at: 1) det produkt eller den tjenesteydelse, du ønsker at sælge, er innovativt, 2) der er et attraktivt marked for produktet eller tjenesteydelsen, 3) virksomheden kan skaleres, og 4) du eller dit team har de nødvendige færdigheder til at opbygge eller skalere din virksomhed.

[mailpoet_form id=”11″]