Vinderne af årets ni priser ved Spilprisen 2017 er netop blevet afsløret på Nørrebro Teater i København. “Inside” løb med hele fire priser – og en af dem for “Årets Spil”.

Opdateret 20. april med citat fra vinderne af Årets Spil.

Spændingen var til at skære igennem her til aften på Nørrebro Teater i København. Spilprisen 2017 kårede årets bedste danske spil med prisoverrækkelser inden for ni kategorier. Den store favorit i år var Playdeads “Inside” som allerede er blevet rost til skyerne både i Danmark og udlandet, og det endte da også med, at spillet hev i alt fire priser hjem – inklusiv den store hovedpris for “Årets Spil”.

“Det at få valgt det bedste danske spil er altid en udfordring. De nominerede er tre exceptionelle – men meget forskellige – spil. Dette års vinder kommer fra et fantastisk hold, der på en eller anden måde overgik dem selv endnu engang. De leverer hele pakken med fantastisk grafik, flydende design og en intens oplevelse. Dette spil lever ikke bare op til hypen, men overgår den med flere kilometer,” lød begrundelsen fra juryen.

Fire ture op på scenen blev det til for Playdead

Der var da også stor jubel, da holdet fra Playdead for fjerde gang den aften måtte finde vej op på scenen, for at blive hyldet.

“Det er fuldstændigt overvældende. Vi har arbejdet på det her spil i seks år, og vi bliver lige overvældet hver gang, vi får en pris for det. Man er jo så fantastisk nervøs når det udkommer og det er faktisk utroligt svært at lave computerspil. Især fordi vi har den holdning, at vi tager den tid, der skal til, så man kan godt være i tvivl undervejs, også fordi vi sigter efter et usædvanligt højt niveau,” sagde Mikkel Gjøl, som er en af de 25 mand fra Playdead, der har arbejdet på spillet.

Læs også: Dansk computerspil nomineret til syv BAFTA

Udover prisen for Årets Spil modtog Playdead priserne for det Bedste Visuelle Design, Bedste Lyddesign samt Årets Kunstneriske bedrift. “Inside” var på forhånd spået gode chancer – ikke mindst efter spillet vandt fire BAFTA-priser fra London tidligere på måneden.

“Stikbold” og “Hitman” også blandt vinderne

Et andet højdepunkt fra aftenens prisfest var “Stikbold! A dodgeball adventure” fra Game Swing. Den første udgave af spillet blev skabt på under 48 timer ved Nordic Game Jam 2013, blev videreudviklet frem til 2016, hvor det udkom – og bliver altså nu præmieret med en pris, som det bedste spil, man kan spille på dansk.

Prisen for Årets Tekniske Bedrift gik til den seneste udgave af Hitman-spillet – et af de bedst kendte danske spil – et franchise, der siden år 2000 har rumsteret som en af sværvægterne, når det kommer til strategiske actionspil. Juryen lagde især vægt på hvordan “lyd, brugerflade, spilfysikken og den kunstige intelligens – hver lille detalje i hvert undersystem er perfektioneret” i spillet, hvilket sikrede studiet bag prisen.

Spilprisen er stiftet og drives af Producentforeningen, som er brancheforening for film-, tv, og spilproducenter i Danmark. Den blev uddelt første gang i 2013 med blot fire kategorier. 2017 er første gang, at Spilprisen bliver afholdt på Nørrebro Teater, og der uddeles priser i ni kategorier.

Priserne afgøres af to fagjuryer – en almen og en teknisk. Sammensætningen af juryen skifter hvert år. Alle digitale danskudviklede spil udgivet i det foregående år kan komme i betragtning til prisen.

Liste over alle vinderne

Bedste Showcase

Lost Tracks, The Animation Workshop

Bedste Visuelle Design

Inside, Playdead

Bedste Undervisningsspil

Fuzzy House

Bedste lyddesign

Inside, Playdead

Årets Tekniske Bedrift

Hitman , IO Interactive

Årets Kunstneriske Bedrift

Winner: Inside, Playdead

Bedste Dansksprogede Spil

Winner: Stikbold! A Dodgeball Adventure, Game Swing

Bedste Spildesign

Winner: Hitman, IO Interactive

Årets Spil

Winner: Inside, Playdead