Det succesfulde danske innovationsmiljø, PreSeed Ventures, lancerer i 2018 PreSeed Academy – deres bud på en dansk startup skole. Akademiet er skabt i samarbejde med serieiværksætteren Nicolai Højer Nielsen, der har stor erfaring som både iværksætter og Business Angel.

Igennem de seneste 15 år har PreSeed Ventures (tidligere Pre-Seed Innovation) været en markant spiller i den danske startup-miljø. PreSeed Ventures har blandt andet haft en andel i succesvirksomheder som Trustpilot og Vivino.

Nu vil PreSeed Ventures dele ud af deres erfaringer fra investeringer og deres samarbejde med startups. Projektet PreSeed Academy kickstartes den 8. marts med et udsolgt arrangement hos Founders House i København.

”Det er ingen hemmelighed, at vi har høje ambitioner på danske startups vegne. Vi skal være med til at skabe de helt rigtige betingelser for danske startups. Vi har et brændende ønske om at dele ud af den dybdegående viden og massive erfaring vi har, som følge af vores mange, mange investeringer,” udtaler Christel Piron, CEO hos PreSeed Ventures.

Stærke profiler skal løfte PreSeed Academy

PreSeed Academy er et samarbejde mellem PreSeed Ventures og serieiværksætteren Nicolai Højer Nielsen, der også er aktiv forfatter og business angel. Som investor har han haft succes med Recon Instruments, der blev solgt til Intel i 2015. Derudover stiftede han tilbage i 2016 investeringsfonden Copenhagen United, der allerede har foretaget en række investeringer.

”PreSeed Academy kommer forhåbentlig til at lukke et hul, der i øjeblikket er i markedet. Der er behov for tilbagevendende arrangementer, som kan støtte startups i deres udviklingsproces og vej til succes. Det har langt større potentiale, end hvis man som iværksætter går til enkeltstående events i ny og næ, der ikke nødvendigvis hænger sammen. Akademiet giver virksomhederne mulighed for kontinuerlig støtte og networking. Den røde tråd og sammenhængskraften, tror jeg bliver afgørende for, at PreSeed Academy kommer til at skille sig positivt ud fra andre startup-events,” siger Nicolaj Højer Nielsen.

Udvider iværksætternes værktøjskasse

I løbet af 2018 vil PreSeed Academy afholde mellem 15 og 20 arrangementer, der på hver sin måde skal forsøge at give iværksættere nogle værktøjer, de kan bruge aktivt i udviklingen af deres virksomhed.

Som nævnt finder første arrangement allerede sted den 8. marts hos Founders House i København. Her vil Thor Angelo være keynote speaker.

Tilbage i 2000 var Thor Angelov med til at stifte succesen LanguageWire, som blev solgt for et trecifret millionbeløb til Den danske kapitalfond Catacap i maj sidste år. Sidenhen har han stiftet OrderYOYO, som tilbyder take-away restauranter et komplet online bestillingssystem. Thor Angelov vil indføre deltagerne i, hvor vigtigt det er, at teste sin ide i den virkelige verden, og hvordan man helt konkret gør det.

PreSeed Academy vil til hvert event præsentere danske founders, som igennem deres egen succes kan give håndgribelige erfaringer videre til nye startups. Det andet arrangement finder sted den 11. april, hvor iværksætteren Cathrine Andersen indtager scenen. Cathrine Andersen startede i 2011 Canvasdropr, som senere skiftede navn til Assemblage. Firmaet blev i 2014 opkøbt af den amerikanske Cisco, og hun har nu startet Roger.ai. Cathrine har således indgående erfaring med at skabe et optimalt product/market fit, hvilket bliver grundlaget for hendes oplæg.