Startuppet AthGene har succes med deres gener på abonnement. Nu har virksomheden rejst en god portion kapital fra Seed Capital.

Med en spytklat kan du optimere din søvn, træningsrytme, kost eller livsstilmønstre. Det er tanken bag AthGene, som populært sagt laver gentest på abonnement.

Og det rejser stifter og CEO Yusufa Sey millioner på. Han har netop kunne offentliggøre en investering fra venturefonden Seed Capital på fire millioner, skriver AthGene i en pressemeddelelse.

Faldende priser og boomende fitnessbranche

Yusufa fik første gang øjnene op for gentests efter at have set et oplæg om priserne på gensekventering. De var nemlig faldet drastisk over de seneste år, og her så han en mulighed. For markedet for fitness og ernæring boomede på samme tid, og med dybere indsigt i vores gener ville vi kunne optimere vores livsstil.

”Vi kan tilbyde vores kunder en personlig genetisk indsigt i kroppens genetiske præferencer. Der er intet mere afslørende end et menneskes DNA – vi bruger det til at skabe et biologisk anker til det man kalder quantified self. Det betyder at vi kan rådgive vores kunder om, hvad de skal spise, hvordan de skal træne etc. Med afsæt i netop deres gener,” siger Yusufa Sey.

Problemet med madpyramiden er…

AthGene kan blandt andet fortælle, hvilken type træning, der er bedst for en, hvor sensitiv man er over for koffein, gluten eller ens genetiske disposition for humørsvingninger. Vi er på alle disse punkter individuelle, men madpyramiden eksempelvis, er mere generel, siger Yusufa Sey:

“Problemet med madpyramiden og andre generelle kostråd er, at de ikke tager højde for individueller variationer. Mennesker optager, forbrænder og lagrer fedt og kulhydrat på vidt forskellige måder og den letteste måde at opdage dette på er igennem en DNA-test,” siger han.

Pengene fra Seed Capital er virksomhedens første institutionelle investering, som kommer i samarbejde med Laila Pawlak, som driver DARE2 og for nyligt blev administrerende direktør i SingularityU Denmark.

Læs også: Singularity University rykker til København

“Omkostningerne forbundet med DNA sekventering er faldet drastisk de seneste år, og AthGene udnytter netop dette til at skabe værdi for at øge livskvaliteten hos deres brugere. Teknologien er forbløffende og potentialet for at påvirke vores verden positivt er helt utroligt, ” siger Laila Pawlak i pressemeddelelsen og bakkes op af Investment Manager hos SEED Capital Anders Kjær:

“AthGene rider på den bølge, der handler om, at mennesker gerne vil lære sig selv at kende. Helt elementært vil vi gerne forstå os selv. Folk er følgere, når det kommer til træning og ernæring. Vi finder nogle guruer inden for forskellige områder, og så følger vi dem. AthGene lader deres brugere finde deres egen vej med grobund i netop deres genetiske prædispositioner. Det marked, der handler om fitness og ernæring i samspil med DNA sekventering, er endnu ikke blevet taget, og AthGene er en potentiel vinder på netop det marked.”

Du får kun de informationer, du selv kan ændre på

Yusufa Sey spår, at gentests vil blive en større del af europæernes liv i de kommende ti år. Han kalder sit startup for verdens første online service for gentests på abonnement, og AthGene adskiller sig fra lignende virksomheder ved at fokusere bredt på livsstil.

”Den fundamentale forskel er, at vores tests giver folk informationer på områder, som de kan gøre noget ved. De kan forbedre deres livsstil ved at tage højde for netop deres krops unikke dispositioner,” udtalte han til Trendsonline og forklarede, at man altså ikke får svar på sundhedsrisici, men udelukkende informationer, som man selv er herre over.

På jagt efter kapital og business angels

AthGene har på nuværende tidspunkt over 1000 betalende kunder og overvejer at etablere et tech-hub i Barcelona.

“Vi ønsker at skalere AthGene internationalt og det er grunden til at vi gerne vil oprette en it-hub i Barcelona. Det falder egentlig ikke så langt fra vores virksomheds DNA, da vi allerede beskæftiger medarbejdere fra syv forskellige lande. Det er derfor en naturlig del af vores vækst at drage nytte af de muligheder der byder sig – også uden for landets grænser,” siger Yusufa Sey, der selv oprindeligt kommer fra Gambia.

I løbet af 2017 ønsker AthGene at rejse endnu mere kapital og er desuden på udkig efter flere business angels. Det er lykkedes AthGene at tiltrække Brian Petersen, som har en fortid som direktør i Københavns lufthavne og bestyrelsesformand i B&O og nuværende medlem af Coloplasts bestyrelse, samt videnskabsmanden og iværksætteren Raymond McCauley, formand for digital biologi på Singularity University, som sidder i AthGenes bestyrelse.