Japanske Square Enix har indtil nu ejet det danske spilstudie IO Interactive, som står bag Hitman-spillene. De har netop offentliggjort, at de nu vil skille af med studiet, efter sigende for at dække et million-tab.

IO Interactive har i årtier stået bag den kendte Hitman-spil-serie, hvor spilleren træder i en iskold lejemorders sko. I 2009 købte den japanske udgiver Square Enix IO Interactives overordnede selskab, Eidos Interactive – og altså dermed også Hitman-studiet.

I en meddelese har Square Enix dog i dag meddelt, at de vil skille sig af med IO interactive.

“For at maksimere spillernes tilfredshed, samt markedets potientiale i fremtiden, har vi beklageligvis måtte trække os fra IO Interactive,” lyder det i en meddelese.

“Som et resultat af dette, har vi indledt diskussioner med potentielle nye investorer og er i gang med forhandlinger, der skal sikre en investering. Da vi ikke kan garantere at forhandlingerne vil være positive, udforsker vi mulighederne, da det er i investorernes og hele industriens interesse.”

Rekordår for Square Enix

Beslutningen om at skille sig af med IO Interactive kommer samtidig med, at Square Enix kan offentliggøre en rekordstor omsætning på 1,7 billioner pund i 2016, hvilket er 20 procent mere end året før.

Meddelesen om at skille sig af med IO Interactive i dag kommer også med en forklaring om, at Square Enix står overfor et tab på 33 millioner pund på grund af bruddet med IO Interactive. Det er usikkert lige nu, hvem Square Enix vil prøve at sælge IO Interactive til

Square Enix ejer flere store spil-franchises, herunder flere store million-indbringende japanske rollespils-serier, såsom Final Fantasy, Dragon Quest, Kingdom Hearts, Deus Ex – og altså også Hitman. Spil-serien Deus Ex har liget fået aflyst et kommende spil på grund af dårligt salg, og det samme sker altså også for Hitman-serien.

TechSavvy Media har kontaktet IO Interactive for en kommentar om, hvad det kommer til at betyde for spilstudiet, de ansatte og Hitman-franchisen i fremtiden, men har ikke fået noget svar. De har dog tweetet tidligere på dagen, at de vil komme med mere info snart: