Key Butler vil disrupte sommerhus- og hyttemarkedet i Skandinavien ved at tilbyde sine services med ned til ét døgns varsel. Til missionen har den dansk-norske virksomhed fået norske millioner i ryggen.

Det dansk-norske startup Key Butler har igen fået ekspansionstrang efter en større investering fra et norsk hotel hot shot.

Key Butler hjælper udlejere slippe for besværet, der følger med, når man udlejer sin lejlighed gennem fx Airbnb, og yder nøgleoverlevering, rengøring, og hvad virksomheden kalder ”den fulde pakke”, som tæller alt fra lejlighedsadministration til kundepleje.

Servicen har hidtil kun været tilgængelig i Nordens største byer, men nu udvides servicen til også at omfatte nordiske ferieboliger. Derfor har Key Butler for nylig rejst 5,5 millioner norske kroner, omtrent 4,6 millioner danske kroner, fra den norske hotelmilliardær Petter Stordalen.

”Stordalen er kåret til Brightest Business Mind in Northern Europe 2016 og han er Nordeuropas mest succesfulde iværksætter inden for overnatninger. Derfor er det også en fantastisk anerkendelse og skulderklap at have ham med ombord,” siger Oscar Hellenes, medstifter og digital leder i Key Butler.

Vil disrupte sommerhus- og hyttemarkedet

Med kapitalen sikret har Key Butler indstillet sigtet på sommerhus- og hyttemarkedet. Her varsler virksomheden, at den vil disrupte markedet, som, ifølge Key Butler, halter efter lejlighedsmarkedet, som virksomheden allerede servicerer.

”Vores tjenester kan bestilles ned til ét døgn, før de skal bruges. Det mindsker stress og risiko for udlejeren mest muligt. På sommerhusmarkedet skal du ofte bestille næsten et år frem i tiden. Derfor har mange kunder og sommerhusejere sågar henvendt sig til os, og spurgt om vi ikke vil håndtere deres sommerhus, så det gør vi nu,” siger Oscar Hellenes.

Key Butler vil give udlejerne fleksibilitet, kontrol og transparens i en grad, der ikke før har været mulig.

”Gennem sin smartphone eller computer får kunden fuld kontrol over processen. Du bestemmer selv, hvornår du vil udleje, og hvornår du selv vil bruge det. Du bestemmer også selv de øvrige rammer som eksempelvis hvilken type lejere, der skal godkendes. Samtidig kan vi både håndtere længere og kortere bookingperioder end vores konkurrenter, så vi opnår en højere udlejningsgrad og indtægt til ejeren,” siger Oscar Hellenes.

Nordiske ferieboliger over europæisk ekspansion

Ifølge Key Butler, er der i dag flere, som søger hjælp til sommerhus- og hyttemarkedet end der er til lejligheder i byerne. Det gør, at markedet er særdeles interessant for virksomheden og er en af grundene til, at markedet er udvalgt som ekspansionsmarked.

”Vi er i de byer, der er mest interessante i Norden, og sommerhus- og hyttemarkedet er et stort marked i Norden. Samtidig er der begrænset frihed og kontrol for ejerne. Derfor står feriehusejere højere på vores liste end en europæisk ekspansion,” afslutter Oscar Hellnes.