En af verdens største betalingsservices indtager det danske marked med ambitiøst mål.

En udenlandsk gigant melder sin ankomst til det danske marked for mobilbetalinger. Det betyder i første omgang, at kinesiske turister ikke længere behøver at veksle yuan til danske kroner, hvis de vil købe smykker, men ambitionerne rækker ud over guld og diamanter.

Med sine 520 millioner brugere er Alipay Kinas største digitale betalingsløsning. Men app’en giver også brugerne mulighed for at styre finanser og shoppe på store kinesiske platforme som Taobao – en kinesisk Amazon om man vil.

Bag Alipay står Ant Financial, og bagved dem står mægtige Alibaba Group, der blev grundlagt af superiværksætteren Jack Ma i 1999.

Det er snart 20 år siden, men nu har to danske smykkebutikker taget den kinesiske betalingsløsning til sig. Ifølge ejeren af Stenstrups Watches og Jewelry Lasse Andersen har kunderne efterspurgt Alipay i en længere periode.  

I det forløbne år har vi haft mange kinesiske kunder, der ønskede at betale med Alipay hos os. At kunne tilbyde dem denne mulighed føles utroligt godt. Ikke alene øger vi vores service til vores eksisterende kinesiske kunder, vi har nu også mulighed for at nå nye via Alipays marketingplatform,” siger Lasse Andersen

Målet er hele indre by

Illum hopper med på vognen senere på året, fortæller salgschef i Apay Nordic Kenneth Sørensen til Finans. Der er også kontakt til en række større spillere. Målet er at de kinesiske turister i København skal kunne betale med mobilen i indre bys butikker, restauranter og hoteller.

Læs mere om kampen om betalingsherredømmet 

Cimple Marketing lancerede Alipay på det skandinaviske marked i foråret 2017. Sverige blev det første land i Skandinavien til at tilbyde Alipay til sine kinesiske besøgende.

”Alipay vil ikke kun forbedre servicen for de kinesiske forbrugere, men også hjælpe danske virksomheder med at nå deres kinesiske målgrupper på en nem og omkostningseffektiv måde” – siger Adi Causevic, Head of Marketing på Cimple Marketing.