Det landsdækkende karriere- og iværksætternetværk for kvinder, Ladies First Network, fejrer fem års fødselsdag i dag. 

Efter de første fem år gør netværkket Ladies First Network status. De kigger tilbage på en tid hvor omverdenen gradvist har øget fokus på at skabe flere kvindelige iværksættere. Samtidig er netværket vokset eksplosivt og de har netop søsat et initiativ, som, fortsat, skal skubbe på de to udviklinger.

”Kvinderne vil frem i verdenen”

Vi har snakket med Maria Hauskov Leerbeck, som er partner og ansvarlig for interne projekter, om hvad der er sket for og med kvindelige iværksættere, siden organisationen første gang så dagens lys i 2012.

”Der er kommet mere fokus på diversitet, barselsforhold og kvinder i ledelse. Især i år. Kvinderne vil frem i verdenen. Det kan man også se på det stigende antal interesseorganisationer, der har særligt fokus på de foretagsomme kvinder. Der er for eksempel Women in Tech.”

Fra tre stiftere til 12.000 medlemmer

På fem år er tre aarhusianske kvinder og en facebookgruppe, blevet til mere end 12.000 medlemmer fordelt på otte lokalafdelinger spredt over hele landet. Hvor der afholdes mellem 40-60 årlige netværksmøder.

”Til vores events vil vi gerne præsentere rollemodeller i øjenhøjde. Derfor finder man ikke Stine Bosse eller andre store navne til vores arrangementer. Den tilgang har givet meget til mange af vores medlemmer. Jeg hører tit, at nogen har fået blod på tanden til at starte deres eget efter at de har hørt en talk.”

Du kan se en liste over de kommende netværksmøder her.

Nye initiativer i støbeskeen

Siden starten af august 2017 har det været muligt for medlemmer af netværket at få et premium medlemskab. Udover at støtte organisationen, så giver medlemsskabet rabat på deltagelse i events. På trods af sommerferie har 200 kvinder allerede benyttet sig af den mulighed.

Fra starten af næste måned lancerer de foretagsomme kvinder endnu et initiativ, der skal sikre at al den viden der deles på Facebook ikke går tabt.

”Det kommer til at minde om et online kursus. Det er et supplement til vores netværksgrupper. Der er 50 tilmeldte til i alt 6 forskellige netværksforløb, men der er stadig ledige pladser i København og Aarhus”