Med nyt navn følger en ny identitet. Og med den nye identitet er alting blevet smartere både for samarbejdspartnere og brugere af LuggageHero.

Fra Drop’n’local til LuggageHero. Navnet er skiftet, men konceptet er stadig det samme – nu er der bare kommet konsistens mellem identitet og vision. Det er i hvert fald motivet, der har fået det danske startup til at rebrande sig selv. Og ikke bare med nyt navn, men også med en ny og forbedret service, der skal understøtte den vision, som virksomheden har for sig selv.

“Vi vil være dem, man først tænker på i forhold til at komme en til undsætning, når man hænger på sin bagage ved besøg i storbyer. Og her blev det tydeligt for os, at det er nemmere at kommunikere et værdiladet navn som “hero” i forhold til at forstå vores service. En helt som kommer en til undsætning, når man står med et problem. Gennem vores navn kan vi nu langt nemmere kommunikere vores tjeneste, end vi kunne med Drop’n’local,” siger Jannik Lawaetz, stifter af LuggageHero.

Her relaterer Luggage sig naturligvis til startuppets fokus, der ikke så underligt er på bagage og den irritation det skaber, at have den med på slæb, når man bevæger sig rundt i byen.

Nemmere for begge parter

Men med det nye navn kommer også en opdatering af startuppets tjeneste. LuggageHero beskriver selv sin typiske samarbejdspartner som en lokalt forankret café, restaurant eller hotel, der har et uudnyttet baglokale eller anden opbevaring. Det er denne ressource, som LuggageHero slår ned i.

”Vi bruger en online webapp, som har den fordel, at man ikke skal downloade noget for at bruge vores online service. Det har været meget afgørende for os at minimere så mange adgangsbarrierer som muligt. Kunden tilgår LuggageHero.com, hvorefter den nærmeste tilgængelige ”hero” foreslås. For vores butikker er det ligeledes nemt at gå ind og oplyse sin kapacitet, som automatisk opdateres, efterhånden som den optages,” siger Jannik Lawaetz.

Det betyder, at bookede ”heroes” ikke bliver vist, før der på ny er ledig kapacitet. Tidligere skulle butikkerne manuelt ind og registrere bagagen.

Håndplukkede helte

Den nye identitet lader foreløbig til at blive vel modtaget blandt kunder såvel som samarbejdspartnere. Startuppet kan melde om en månedlig vækst på 30 procent i mængden af bagage håndteret. Og med tilgængeligheden går det også fremad. I København og London samarbejder de nu med godt 100 lokale helte, et antal de forventer vil stige til 150 i løbet af tre måneder.

”På det nuværende stadie er det meget vigtigt for os at sikre kvaliteten. Derfor kan vi på nuværende tidspunkt godt lide at styre processen manuelt,” siger en travl Jannik Lawaetz på vej til møde med potentielle samarbejdspartnere i London.

Men denne løsning er ikke specielt skalerbar, hvorfor de også arbejder med anden kvalitetssikring i form af skriftlige kontrakter og brugeranmeldelser på hvert besøg. Desuden vil LuggageHero i fremtiden gerne gøre det muligt for nye ”heroes” selv at kunne skrive sig op.

Online markedsplads for bagage

Og tillader startuppet sig at drømme og kigge længere ud i fremtiden, vil LuggageHero gerne udvide sit scope, så det kommer til at omfatte håndtering af bagage generelt.

”Vi har en fremtidig vision om at dække alt, hvad der indebærer bagage. Vi vil ikke kun være opbevaring. Hvorfor kan vi ikke også tænke de eksisterende aktører ind i billeder, som eksempelvis kurerer, der sender bagage mellem lande, eller transporterer bagage fra lufthavne til hoteller. Vi vil være en markedsplatform, som håndterer alle problemstillinger vedrørende bagage. Vi vil ikke eje noget, vi vil bare facilitere det til brugerne med det mest oplagte valg i forhold til deres situation” siger Jannik Lawaetz.