Vi skal vænne os til at snakke med robotter. En rapport fra Adobe viser, at hver fjerde virksomhed på verdensplan arbejder med at integrere kunstig intelligens som en del af deres kundeservice.

Vores interaktion med robotterne har udviklet sig til mere end Frøken Klokken og vejrudsigten på telefonen. Du har formentlig allerede talt med en robot over telefonen, uden du har været klar over det. I fremtiden vil vi få en endnu mere naturlig interaktion med vores teknologi gennem samtaler.

Robotterne kaldes chatbots og imiterer menneskelige karaktertræk i virtuelle samtaler enten over telefon eller gennem en chatfunktion. Teknologien bag – machine learning – er fundamentet for løsningen og de talende robotter bruges allerede i mange forskellige industrier verden over, og mange virksomheder bruger teknologien til at varetage deres kontakt til kunder. Det viser en ny rapport fra Adobe og Econsultancy.

Kundeservice er springbrættet

Rapportens resultater møder anerkendelse hos danske BotSupply.

“Kundeservice er springbrættet for mange virksomheder. Forretningsmodellen skriver sig selv og alle vinder. Virksomhederne frigører ressourcer, og kunderne får en hurtigere behandling,” siger Simon Svankjær Morel, Head of Product i BotSupply.

46 procent af de adspurgte virksomheder på verdensplan planlægger at integrere teknologien i deres direkte kontakt med kunderne inden udgangen af 2018.

Det kan der være en rigtig god grund til. For rapporten konkluderer at de virksomheder, der allerede bruger værktøjer baseret på kunstig intelligens havde 50 procent større sandsynlighed for at overgå deres målsætninger for 2017.

Særligt større virksomheder har kastet deres kærlighed på kunstig intelligens. En fjerdedel af de store virksomheder i undersøgelsen 24 procent svarer, at de allerede nu er i gang med at investere i kunstig intelligens.

BotSupply har oplevet så stor efterspørgsel på chatbots at de har lavet et spinoff der hedder Jatana.ai, der er et SaaS produkt, som kører seperat fra deres kerneforretning. Det nye projekt fokuseres udelukkende på at skabe løsningen inden for kundeservice.

Du kan læse hele rapporten her.

Rapporten er lavet på baggrund af svar fra 13.000 marketingsfolk, kreative og teknologiprofessionelle fra hele verden. En fjerdedel af dem er fra Storbritannien, mens kun tre procent er danske.