Serieivæksætteren Martin Thorborg har solgt regnskabsvirksomheden Dinero til til norske Visma. 

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 18 november 2016*

“I dag er en stor dag for mig personligt og resten af alle os, der brænder for Dinero. Vi har nemlig solgt vores hjertebarn Dinero til Visma.”

Sådan står der i en blogDineros hjemmeside, hvor stifter Martin Thorborg beretter om et ganske lukrativt salg til norske Visma. Den 16. november blev overtagelsesaftalen underskrevet, og den betyder, at Dinero bliver 100 procent overtaget af Visma.

Læs også: Robotter overtager revisiorrollen

Visma har bejlet ad flere omgange, og til TV 2 business fortæller Martin Thorborg, at der har været årlige tilbud, hvor der for omkring seks måneder siden kom et, som de blev nødt til at tale om.

Solgt for et hemmeligt millionbeløb

Men hvor stort beløbet er, vil Martin Thorborg ikke udtale sig om. Salgsprisen ligger i millionklassen, men den er mindre end Jubii-handlen som nåede 100 millioner euro og gjorde ham til millionær. Dog siger han til flere medier, blandt andet Computerworld, at han med Dinero-handlen kan spise sig mæt resten af sine dage.

I bloggen, som han udsendte til Dineros brugere, fortæller han, at salget kun er positivt for kunderne. Salget betyder nemlig, at Dinero får flere muskler og større muligheder for at udvikle regnskabsprogrammet, står der. Visma ejer desuden programmet e-conomic i forvejen, som laver regnskabsprogrammer til mellemstore virksomheder, hvor Dinero henvender sig til de små.

Læs også: Er Dinero landet sikkert efter shitstormen?

Visma har valgt Dinero, da det danske selskabs teknologier længe har været noget, nordmændene ville have fingrene i. I en pressemeddelelse siger Mads Rebsdorf, direktør i Visma Software Danmark, at ”med opkøbet af Dinero vil Visma dermed kunne tilbyde de bedste løsninger til de allermindste virksomheder og iværksættere og hele vejen op til mellemstore virksomheder.”

Dinero blev lanceret i 2012, og der har i tidens løb været flere interesserede køber blandt andet fra England og USA. Men Martin Thorborg fortæller til Computerworld, at Visma var det rigtige match, et match som han ikke fornemmede hos de andre bejlere.

Læs også: Sproom opkøbt af Visma: Beholder sin egen karakter