Iværksætterduo får to millioner kroner til at hjælpe børn med ADHD. Capnova og fem private investorer står bag millionindsprøjtningen til appen, der er udviklet til smartwatches.

Capnova og fem private investorer har netop investeret i alt to millioner kroner i iværksættervirksomheden Tiimo.

Tiimo har udviklet en app specielt designet til smartwatch, har til formål at gøre livet lettere for alle børn, som har brug for lidt ekstra struktur i hverdagen. Det kan være børn med ADHD eller diagnoser som autisme og let hjerneskade.

Løsningen fungerer som et visuelt kalendersystem til smartwatch, der afhjælper nogle af hverdagskonflikterne gennem ikoner, små vibrationer og tidsstyring, der giver overblik og tæller ned til næste aktivitet på programmet.

Begivenhedsrige år

Siden 2016 har iværksætterduoen haft vind i sejlene. De modtog dengang to millioner kroner i støtte fra Markedsmodningsfonden til udviklingen af Tiimo. Og 2017 har været et travlt år, der har budt på adskillige prisoverrækkelser, samt udvikling og test af både forretningsmodellen og den tekniske løsning i tæt samarbejde med 50 familier samt institutioner og specialister.

Læs også: Iværksætter-duo fortsætter stimen: Nomineret til endnu en pris

Ved indgangen til 2018 er virksomheden klar til at gå i markedet i Danmark på Android og iOS. Derfor er timingen for investeringen også helt perfekt, forklarer Helene Nørlem Lassen, CEO og co-founder af Tiimo.

“Vi kommer til at have fokus på at nå ud til både kommuner, skoler og private i 2018, så derfor ligger kapitalindsprøjtningen i tråd med vores planer om skalering. Vi skal have tilføjet kompetencer til virksomheden og lavet en masse larm omkring Tiimo. Vi glæder os sindssygt meget, og jeg føler mig overbevist om, at 2018 bliver vores år,” siger hun.

Internationalt potentiale

Blandt de private investorer i Tiimo er Steen Ulf Jens. Han står bag Boxer TV og har været direktør hos Viasat. Han ser et stort potentiale i Tiimo, og ikke kun inden for de danske landegrænser.

“Vi går på det danske marked i 2018, men vi ser bestemt et internationalt potentiale i Tiimo. Allerede fra 2019 vil vi begynde at kigge mod resten af Norden og Storbritannien. Og så skal vi bestemt også ind på det amerikanske marked, hvor vi ved, der er et kæmpe behov”, siger Steen Ulf Jensen og fortsætter:

“Jeg har valgt at investere i Tiimo, fordi det et fantastisk sympatisk projekt, der samtidig har et stort vækstpotentiale i udlandet og inden for andre målgrupper.”

Tiimo udsprang af de to iværksætteres speciale i Digital Design og Kommunikation, som de skrev på ITU i 2014 – midt i den periode, hvor inklusion i folkeskolen fyldte meget i medierne. Her gik de antropologisk til værks og rekrutterede fem børnefamilier, som de fulgte over en periode.