Deleøkonomi startuppet Mover indgår et samarbejde med sourcing- og servicevirksomheden Solar for at skabe en stærk, effektiv og fleksibel transportløsning.

Danske Solar har lanceret en-times levering. Det kalder de Solar Fastbox og deres service består af varer leveret direkte til Solars entreprenørkunder ude på byggepladsen. Til at levere varererne har Solar indgået et samarbejde med Movers fleksible flåde af blandt andre tidligere Uber-chauffører til leveringen.

Mover tilbyder en transportplatform, der nemt og bekvemt forbinder Solar med ledige chauffører og biler. Deleøkonomien og det agile setup i Mover er attraktivt for Solar, der har ledt efter nye muligheder for at skalere deres nye Fastbox-løsning.

“Med et stigende antal Fastbox-leveringer har vi behov for adgang til en fleksibel vognpark. Det giver Solar et stærkt og omkostningseffektivt supplement til traditionelle logistikudbydere, og det giver vores kunder øget tilgængelighed. Tid er en vigtig faktor i en travl hverdag, og vores kunder ønsker både at reducere omkostninger, lagerbeholdninger og arbejdsbyrde, samtidig med at produktiviteten øges,” siger Jens Andersen, der er adm. direktør, Solar Danmark.

En blåstempling af deleøkonomien

Det strategiske partnerskab er også udtryk for, at større virksomheder begynder at få øjnene op for deleøkonomien og at løsninger kan findes blandt startupvirksomhederne. Behovet for at tænke i de baner bliver starter blandt forbrugerne.

“Hele on demand-tankegangen og tidsbesparende tjenester er jo en tendens i samfundet, og da en håndværker kun kan sælge sin tid én gang, forsøger professionelle håndværkere at optimere deres tid. Vores fokus er på ressourceudnyttelse. Der er mange små selvstændige vognmænd i Danmark, og flere varebiler står stille mange timer i døgnet eller kører halvtomme rundt. Så samfundsøkonomisk mener vi, det er oplagt at udnytte ledig kapacitet og fragte varer i de biler, der er der i forvejen,” siger Martin C. Hansen, der er adm. direktior og co-founder i Mover.