Det er netop blevet offentliggjort, at NemID skifter navn til MitID, og at det er på vej i offentligt udbud.

Vores allesammens mere eller mindre elskede NemID skifter navn til MitID. Det skriver Finans Danmark i en pressemeddelelse. De kalder MitID for Danmarks næste generation af NemID, som det lige nu er Nets, der har kontrakten på, og som de årligt tjener omkring 300 millioner kroner på.

Lige nu er der ikke er oplysninger om, hvad det nye i MitID dækker over – udover nyt navn til NemID.  Direktør i Digitaliseringsstyrrelsen, Lars Frelle-Petersen tweetede således efter offentliggørelsen.

“Ikke bare et nyt navn”

I en udsendt pressemeddelelse siger Lars Frelle-Petersen også, at der ikke blot er tale om et nyt navn, dog uden at komme ind på detaljer.

”Navnet MitID er ikke bare et nyt navn, men varsler en klar forbedring af det nuværende NemID.”

Det nye navn til NemID har ikke været gratis at hitte på. IT-journalisten Jens Holm tweetede et par timer efter offentliggørelsen, at han havde fået et tal på, hvor meget MitID-navnet har kostet.

Mere brugervenlig, samt en mobil løsning

Det tyder på, at man i Digitaliseringsstyrelsen godt ved, at man skal arbejde mere på, at systemet er nemt for brugerne.

“Vi skal sikre brugerne en mere brugervenlig og mobil løsning og en løsning, som er mere fleksibel end i dag. Det arbejde er godt i gang og har nu også fået et navn,” siger Lars Frelle-Petersen i meddelsen.

På vej i udbud

I 2018 kommer kontrakten på, hvad MitID så skal være, i udbud og der er allerede flere store firmaer, der har vist interesse i at overtage kontrakten for Nets. Systematic, KMD, NNIT og IBM har blandt andre vist interesse for at udvikle den nye digitale løsning.

Den administerende direktør i Finans Danmark, som er interesseorganisation for pengeinstitutter siger, at fremtidens offentlige digitale platform skal sikre en fortsat sikker adgang til netbanken, offentlige tjenester og så videre.

”MitID vil bygge på en teknologisk intuitiv platform, så brugerne også i fremtiden kan leve digitalt uden begrænsninger eller bekymringer,” siger Ulrik Nødgaard.

Om fremtidens NemID vil blive så digitalt, at man ikke skal bruge et papkort, kan vi alle kun håbe på.