Nordisk Film annoncerede tidligere på året, at de vil satse mere på spilindustrien, og som led i strategien har filmvirksomheden købt sig ind i svensk computerspilsfirma for et tocifret millionbeløb.

Det svenske computerspilsfirma Avalanche Studios har fået 100 millioner svenske kroner i investering fra Nordisk Film. Investeringen, som svarer til 77,6 millioner danske kroner er et led i Nordisk Films strategi om at investere i nordiske computerspilsvirksomheder gennem Nordisk Film Games.

Læs også: Nordisk Film investerer millioner i lille spilvirksomhed

Avalanche Studios er et af Nordens førende computerspilsfirmaer, og med investeringen vil svenskerne for alvor sætte fart på de internationale planer.

“Det er fantastisk at have Nordisk Film ombord som partner. Med solid baggrund fra en række kreative brancher har de stor forståelse for vores forretning, og vores virksomhedskulturer matcher hinanden. Denne investering gør det muligt for os at udvikle selskabet yderligere og udgive flere computerspil af høj kvalitet,” siger Pim Holfve, administrerende direktør i Avalanche Studios, i en pressemeddelelse.

“Sammen skal vi nå nye højder”

Avalanche blev grundlagt i 2003 af Christofer Sundberg og Linus Blomberg og er førende inden for open world-spiludvikling. Studioet står bag titler som “Just Cause”, “Mad Max”, “Renegade Ops” og spilserien “theHunter”. “theHunter Classic” har mere end syv millioner registrerede brugere i 190 lande.

“Jeg er meget glad for, at vi får mulighed for at blive medejere af Avalanche Studios, som har en meget solid track record på det globale gaming-marked. Vi har en strategi om målrettet at investere i gaming, og vi ser frem til at arbejde sammen med Avalanche Studios om at nå nye højder,” siger Allan Mathson Hansen, der er koncerndirektør i Nordisk Film, og som indtræder i Avalance Studios bestyrelse.

Anden investering for Nordisk Film Games

Nordisk Film tog første skridt ind i den nordiske computerspilsbranche i starten af marts med en investering i dansk Flashbulb Games. Nordic Film Games forventer at investere et trecifret millionbeløb i nordiske små og mellemstore spilvirksomheder over de kommende år.

“Det nordiske gaming-marked er i vækst, og computerspil ligger godt til Nordisk Film – vi har stor erfaring med at arbejde med kreative mennesker, kommercialisere et kreativt produkt og udvikle rettigheder. Avalanche Studios er på en fantastisk rejse, og vi er stolte af, at vi nu er med,” siger Mikkel Weider, direktør for Nordisk Film Games, i pressemeddelelsen.