Den nye økonomiplatform Francis vil gøre det nemmere for vækstvirksomheder at budgettere og få overblik økonomi i realtiden. Og med investeringer fra bl.a. PreSeed Ventures og ByFounders er de tre stiftere taget til USA for at indfri forventningerne.

Vækstvirksomheder spænder selen og forbereder sig på strammere finansiel disciplin i 2023. Samtidig kæmpes kampen en forældet værktøjskasse, når det kommer til økonomistyring.

Sådan lyder konklusionerne fra William Pontoppidan, August Gjede og Sune Gynthersen, der sammen har stiftet Francis – en ny økonomiplatform, der skal gøre op med at arbejde i kringlede excel-ark og gøre budgettering og scenarieplanlægning nemmere.

“Det er vanskeligt for vækstvirksomheder at give et hurtigt og retvisende svar på, hvordan de præsterer finansielt, hvor langt likviditeten rækker, og hvordan en række faktorer vil påvirke økonomien. Det bør ikke være så svært at arbejde med scenarieplanlægning, likviditetsstyring, rapportering og nøgletal. Det vil vi gerne ændre på med en ny form for økonomistyring, som samler virksomhedens vigtigste forretningsdata på én platform, hvor det er muligt at få hurtige svar og arbejde med ens tal i realtid,” siger August Gjede, co-founder i Francis.

Tager kampen op fra USA

Dansk-stiftede Francis har base i USA, hvor platformen bl.a. er blevet udviklet i innovationsmiljøet omkring Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston.

Virksomheden tager nu – med investeringer på 9 mio. kr. fra bl.a. PreSeed Ventures og byFounders – kampen op mod eksisterende løsninger i markedet og giganter som Microsoft og Google.

“Der er en konsensus i markedet om, at finansiel disciplin er blevet vigtigere, hvor der opfordres til at forlænge runway og at inkorporere scenarier i ens planlægning. Francis har udviklet en smart platform til netop dette formål. Du trykker bogstaveligt talt på én knap, og så har du et overblik over din økonomi,” siger Frida Siwe, CFO i ABC Labs og bestyrelsesmedlem i Francis.

Investorer ser stort potentiale

Francis’ primære marked er i første omgang vækstvirksomheder i Danmark, USA og den nye generation af CFOs og founders. Og virksomhedens investorer øjner et stort potentiale i markedet.

”Budgettering og økonomistyring piner og udfordrer mange virksomheder, men intet værktøj har været i stand til at erstattet det altid-elskede-men-forhadte Excel-regneark. Indtil nu. Francis har en unik position til at give ledelses- og økonomiafdelinger en brugeroplevelse, der er 10 gange bedre end Excel,” siger Sara Rywe, partner hos byFounders.

De tre stiftere har talt med flere end 100 forretningsledere med budgetansvar under research- og designfasen af platformen til budgettering, opfølgning og rapportering