Uden adgang til de rette højtuddannede medarbejdere flytter virksomheder uden for landets de nordiske landegrænser. #NordicMade Career Fair er et unikt initiativ, der skal tiltrække talenter og internationale virksomheder til Norden og fastholde startups i regionen.

Startups i hele Norden efterspørger konstant flere talenter.

En rapport fra Dansk Industri viser, at 40-45 procent af virksomheder i Region Hovedstaden forgæves har forsøgt at rekruttere højtuddannet arbejdskraft.

Teknologigiganter er der, hvor talenterne er

Når talentet ikke vil komme til virksomheden, må virksomhederne komme til talentet.

Nikolaj Lubanski er direktør for talenttiltrækning i Copenhagen Capacity, der er sat i verden for at promovere investeringer og økonomisk udvikling i Storkøbenhavn. Ambitionen er at styrke den nordiske position i forhold til andre lande Europa og lokke store virksomheder til regionen.

Storkøbenhavn har et stærkt tech-miljø, som tiltrækker globale teknologi-giganter. Men uden adgang til de rette højtuddannede medarbejdere, flytter virksomhederne naturligvis derhen, hvor talenterne er.”

#NordicMade Career Fair kan bidrage med noget nyt

#NordicMade Career Fair er den første virtuelle karrieremessemed fokus på startups  – kun startups. Eventet bliver støttet op om af hele det nordiske økosystem ved at skrive sig ind under hashtagget #NordicMade.

”Talent udgør et kæmpe behov i økosystemet, og det er et område, hvor vi som organisation, tror på at vi kan bidrage med noget nyt og gøre en reel forskel,” siger Zenia W. Francker,  Chief Relations Officer ved Founders House, der organiserer eventet sammen med Graduateland.

Målsætningen har været at skabe en karrieremesse, der henvender sig til både nyuddannede og mere erfarne iværksættere.

”Der er en lang række forskellige jobs på NordicMade Career fair. Vi har alt lige fra unpaid internships, hardcore senior udvikler stillinger til co-founder positioner. Så vi dækker hele jobspektret hos startups.”

Selvom det er første gang at eventet afholdes så har interessen været til stede.

”De seneste tal viser, at der allerede er mere end 350 graduates, der har signet op, og vi satser på at have minimum 200 jobs, når det bliver den 15.”

En unik platform

Kombinationen af #NordicMade, Founders House og Graduatelands ressourcer har været med til at skabe en unik platform, hvor både det eksisterende startup miljø samt omverden får indsigt i hvilke jobmuligheder, der findes hos de nordiske startups.

”Graduateland er den oplagte partner for at sikre kandidater fra hele Europa. De har netop overtaget Tyba, der drev en platform for sydeuropæiske talenter med mod på at flytte til et nyt land for at arbejde for en startup. Det har gjort dem til den største graduate karriereportal i Europa,” siger Zenia W. Francker

Håbet er at interessenter vil sprede eventet over hele europa.