Et nyt samarbejde mellem Accelerace, Agro Business Park og Business Lolland-Falster skal over de kommende år styrke fødevareinnovationer. I samarbejdet vil startups med morgendagens fødevareteknologier gennemgå otte måneders målrettet træningsforløb med rådgivning fra erfarne serieiværksættere.

Danmark er med helt fremme, når det kommer til fødevareproduktion, innovation og sikkerhed. Men der er altid plads til innovation, og potentialet for at udvikle nye fødevareteknologier er stadig relativt uudnyttet.

Det har den erhvervsfremmende organisation Business Lolland-Falster, i samarbejde med Accelerace og midtjyske Agro Business Park, besluttet sig for at gøre noget ved gennem et nyt innovationssamarbejde.

Verden får kun flere munde at mætte

Samarbejdet skal styrke positionen for de to fødevareproducerende landsdele, der over en årrække skal tiltrække danske såvel som internationale vækstiværksættere.

”Loland-Falster er Danmarks stærkeste landsbrugsregion målt både på erhvervets soliditet og kvaliteten af landbrugsjorden. Verden får flere munde at mætte, og samtidig tegnes en ny bredde i perspektiverne for landbrug via nye forretningsområder som bæredygtig energiproduktion og bioøkonomi. Det er forhold, som gør det helt oplagt for Business Lolland-Falster at opskalere vores indsats inden for landbrug of fødevarer ganske betragteligt,” siger Steffen Lund, forretningschef for Landbrug & Fødevarer hos Business Lolland-Falster.

Fødevarepotentiale skal spire

En del af det nye samarbejde indebærer, at udvalgte danske- og internationale iværksættervirksomheder indgår i et forløb af otte måneders varighed. Her vil deltagerne blandt andet have udsigt til træning og forretningsudvikling. Desuden vil de udvalgte få adgang til områdernes respektive netværk, og det forventes at op mod 60 procent af de deltagende virksomheder vil lande investeringer under eller lige efter forløbet.

”Vi ser i dag mange iværksættere, der har stort potentiale for at udvikle nye løsninger inden for fødevareindustrien. Det kan være alt fra bæredygtigt erhverv, hvor bevidste forbrugere i dag efterspørger økologiske og lokale fødevarer, de har tillid til. Men også inden for det teknologiske område spirer der mange nyskabende virksomheder med ambitiøse iværksætterdrømme,” siger Claus Kristensen, partner og forretningsudvikler hos Accelerace og fortsætter:

I det nye samarbejde søger vi at give iværksættere de bedste muligheder for at vækste deres virksomheder og indfri deres potentiale som både kan komme iværksætterne og regionerne til gode.”

Selve forløbet er en del af Acceleraces’ fødevare-accelerator, der er en af Acceleraces’ fem accelerator-programmer, som alle er en del af det nationale iværksætterinitiativ Scale-up Denmark.