En plakatbutik fra Vejle, en crowdfunded bolig og en kombination af pensionsopsparing og impact-investeringer er at finde i nogle af de artikler, som er landet på vores top 5 over mest læste TechNews i 2017.

Tiden omkring årsskiftet bliver gerne brugt på at kigge tilbage på året der gik, og her på redaktionen er vi da heller ikke for fine til at tage et tilbageblik i arkivet.

Vi har fundet de fem artikler i kategorien TechNews frem, som har fået allerflest klik, siden vi satte strøm til sitet tilbage i marts.

Artiklerne spænder vidt og bredt, så lad os for spændings skyld tælle ned fra nummer fem:

#5: Penstable: Pension med Impact

Det finansielle danske startup Penstable forener en traditionel finansiel pensionsopsparing med ønsket om at gøre en positiv forskel på den ene eller anden måde. Sådan lød det, da vi i oktober skrev et portræt om Penstable, som var på vej til at tage mod Holland.

Penstable: Pension med impact

#4: Dansk software-startup henter millioner: Skal vokse med udenlandsk talent

Sleeknote har fra starten finansieret sin egen vækst-rejse, og det gav dem i år titlen som “Best Bootstrapped” til Nordic Startup Awards. Men 2017 blev også året, hvor startuppet landede en investering på 7,5 millioner kroner, som skulle bruges til at udvide staben med talent fra udlandet.

Dansk software-startup henter millioner: Skal vokse med udenlandsk talent

#3: Startup får millioner til fremtidens hotelløsning

Aeroguest fik i foråret en millioninvestering til gøre hoteloplevelsen mere digital – og blev samtidig den historie, som i klikkede tredje mest på i 2017.

Startup får millioner til fremtidens hotelløsning

#2: Arogant enmandshær sælger plakater til hele verden

Rasmus Benjamin fra Vejle er et stærkt eksempel på, hvordan man bootstrapper sin virksomhed. Han har nemlig gjort en investering på 5000 kroner til en månedlig omsætning på 270.000 kroner i sin plakatbutik Arrogant. Ikke mindst ved at være skarp på sociale medier, hvor han har 157.000 følgere på Facebook og 32.000 på Instagram.

Hvor mange af hans følgere, der har klikket ind og læst om Arrogant, ved vi ikke, men det har i hvert fald været en aldeles populær artikel.

Arrogant enmandshær sælger plakater til hele verden

#1: Fintech-iværksættere køber Danmarks første crowdfundede ejendom

Ved at lave en crowdfundingplatform for fast ejendom, har Brickshare gjort det muligt for alle at investere i mursten – og få del i det gode afkast, der traditionelt har været i den branche.

I sommer fik Brickshare finansieret deres første ejendom, og siden har der flittigt været klikket på artiklen – faktisk har den ad flere omgang været både inde og ude af top 10 over ugens mest læste.

Fintech-iværksættere køber Danmarks første crowdfundede ejendom