Den London-baserede fintech virksomhed Revolut kommer nu til Danmark. Formålet er at gøre op med skjulte bankgebyrer og slutte festen for de store danske banker.

Fintech-virksomheden Revolut træder nu ind på det danske marked. Med sig bringer den London-baserede virksomhed et løfte om, at gøre livet surt for de store danske banker, som Revolut mener, alt for længe har høstet stort på skjulte gebyrer.

”De store danske banker har længe udnyttet sine kunder med endeløse gebyrer og dårlig teknologi. Revolut er her for at gøre en ende på festen for bankerne og tilbyde danskerne et innovativt, teknologi-baseret bank-alternativ,” siger Nikolay Storonsky, Founder og CEO i Revolut.

Revolut er én i en række af britiske neo-banking startups, der fokuserer mere på tech end på traditionel bankforretning, og som tilbyder bankprodukterne uden at have sin egen banklicens – i stil med Lunar Ways model herhjemme.

Og Danmark er langt fra det første marked, den aggressive London-baserede virksomhed har haft i sigtekornet. Siden lanceringen i juni 2015 har Revolut således ekspanderet til næsten alle europæiske lande og formået at tiltrække mere end 900.000 kunder.

Technology-first

Revoluts service er baseret på en app, hvor kunden på få minutter kan oprette sig en konto. Herfra er det gratis at foretage nationale og internationale overførsler, ligesom det er muligt at veksle valuta under den aktuelle valutakurs. Kunder modtager desuden et kontaktløst Mastercard, som gør det gratis at foretage køb i udlandet.

Læs også: Dansk fintech-komet opjusterer investeringsrunde med 35 millioner

”Vi har gjort teknologi til kernen af vores service med instant spending notifications, kategorisering, budgetredskaber og sikkerhedsforanstaltninger som lokationsbaseret sikkerhed og muligheden for at spærre sit kort,” siger Nikolay Storonsky.

Revolut ønsker, ligesom de store danske banker, at varetage alle dine finanser. Derfor har virksomheden for nyligt lanceret enhedsforsikring og arbejder på sin cryptocurrency wallet og formuepleje.

Forretningsfokus

Foruden sit kundefokus lancerede Revolut også sin service målrettet virksomheder, hvor det yderligere er muligt at følge sine medarbejderes udgifter.

Her betaler man som virksomhed alt fra 25£ til 1.000£ om måneden afhængig af virksomhedens størrelse.

Der er altså ikke sparet på ambitionerne hos vækstvirksomheden, der til dato har rejst i alt 88 millioner dollars i funding.