Copenhagen Fintech har indgået sin første internationale samarbejdsaftale med en af verdens førende fintechhubs. Det giver dansk fintech adgang til et kæmpe marked. Flere af denne slags aftaler er på vej ifølge CEO Thomas Krogh Jensen.

Endnu en milepæl er hamret i jorden hos Copenhagen Fintech. Organisationen har nemlig indgået sin første internationale samarbejdsaftale med en af verdens førende fintechhubs, og Asiens største. Den danske inkubator og co-working space har nemlig underskrevet en såkaldt MoU med Singapore FinTech Association.

MoU står for Memorandum of Understanding og aftalen er blevet til gennem et samarbejde med den lokale ambassade i Singapore. Her samledes blandt andre CEO for Copenhagen Fintech, Thomas Krogh Jensen, tre danske fintech-startups og den danske ambassadør i landet, Dorte Bech Vizard for at underskrive aftalen.

“Samarbejdet bygger på en ret åben aftale mellem de to foreninger. Singapore bliver en launchpad for danske fintechs, der vil til Asien, og for singaporeanske fintechs, der vil skalere i Europa, som kan teste deres løsning af i et lille land, og derfra springe til resten af EU,” fortæller Thomas Krogh Jensen.

Danmark og Singapore kan styrke hinanden

Men hvad betyder det konkret for dansk fintech?

“Kigger man på det asiatiske marked, er det det største overhovedet. Med steder som Indien og Kina har man adgang til et milliardmarked, og det er oplagt for danske fintechs at tænke uden for Europa og USA. Singapore investerer massivt i det her område og kan tilbyde os noget skala og eksekvering. Tilgengæld kan vi noget på designsiden, vi har fået bekræftet en stærk value proposition og vores fokus på kunder og innovative løsninger, er attraktivt for Singapore,” siger Thomas Krogh Jensen.

Læs også: Copenhagen Fintech får ny forsikringspartner

De to lande har nogle ligheder, som kan åbne op for hinandens markeder, selvom de geogratisk ligger langt fra hinanden. Begge lande er af lignende størrelsesorden, de har begge en rimelig ligetil forretningskultur og stabile regulatoriske miljøer.

På samme måde har Copenhagen Fintech og the Singapore Fintech Association flere lighedspunkter; begge er stiftet i 2016 og begge arbejder aktivt for at fremme branchen. Copenhagen Fintech har 100 ansatte og 35 virksomheder i folden, hvor The Singapore Fintech Association har 120 virksomheder som medlemmer.

Nu skal der netværkes virksomhederne imellem

Første opgave i samarbejdet er få bygget bro mellem de asiatiske og de danske virksomheder. Med sin til Singapore havde Copenhagen Fintech Sophie Blakstad, som er CEO i Hiveonline; Simon Ousager, som er Account Executive hos Chainalysis og Nicholas Meilstrup, CEO for CrediWire sammen med Jan Sirich, leder for Group Digital i Nordea.

De mødtes med Pauline Sim program manager hos FinLab, Shailesh Naik, CEO hos MatchMove, som har kontorer i Singapore, Indien og Chile, og Varun Mittal, repræsentant for Singapore Fintech Association.

“Forhåbentlig kan de facilitere, at flere danske fintech-virksomheder begynder at se mod Asien og at de får nemmere adgang via den bro, vi nu har bygget. Det er en blåstempling af dansk fintech og en anerkendelse af de to lande nu samarbejder. Jeg håber, det kan skabe noget interessant innovation på tværs,” siger Thomas Krogh Jensen.