Kun 30 minutter efter åbningen af firmaet Familie Testamente kom den første kunde. Firmaet begyndte som en hobby, men tjener nu en halv million kroner om måneden. Vi har talt med kvinden bag om at finde sit eget hul i markedet.

Det begyndte med, at den 25-årige jurastuderende Emma Novak Christensen og hendes kæreste fik et barn sammen. De boede sammen i kærestens lejlighed, og de vidste godt, at de burde få lavet et testamente.

“Hvis nu der skete noget med en af os, så skulle den anden jo være sikret – især nu hvor vi havde fået et barn. Så vi vidste godt, vi skulle få sikret os med et testamente. Der gik bare utrolig lang tid med det,” fortæller hun.

Læs også: Ung iværksætter: Min hurtige succes overrasker mig ikke

Parret fandt hurtigt ud af, at det ikke er ligetil at få papirarbejdet i orden, også på trods af Emma Novak Christensens baggrund.

“Selv for en jurastuderende var familietestamenter uoverskuelige at få lavet. Især hvis man gerne vil have personlig betjening.”

Begyndte som en hobbyvirksomhed

Efter bøvleriet med deres eget testamente snakkede Emma Novak Christensen sin omgangskreds, og fandt hurtigt ud af, at alle havde samme oplevelse af, at det var en tung og besværlig proces. Dét blev startskuddet for, at hun åbnede firmaet Familie Testamente.

“Jeg kunne mærke, jeg havde fundet et hul i markedet. Advokater formår ikke at levere denne her service, så jeg undersøgte, hvodan jeg ville kunne gøre processen nemmere, uden at det bliver en upersonlig skabelon-løsning på nettet, men hvor kunderne taler med kompetente professionelle personligt,” siger hun.

Og noget tyder på, hendes analyse af markedet var rigtig. En halv time efter, firmaet åbnede, kom den første kunde. En måned senere havde hun hjulpet 128 kunder, og i skrivende stund har virksomheden på et halvt års tid hjulpet 13.000 kunder. I begyndelsen lå omsætningen på 20.000 kroner om måneden. Dét tal er nu kommet op på over en halv million, og der er flere ansatte i virksomheden.

“Det kom bag på mig, jeg ramte så stor en efterspørgsel”

Ifølge Emma Novak Christensen er det vigtigste, når man skal finde et hul i et market at opstøve et problem og se, om det bliver løst effektivt.

“Først og fremmest skal man arbejde inden for et område, der interesserer en. Så er det nemmere at spotte huller i markedet. Det var det, jeg gjorde, men alligevel kom det bag på mig, at vi ramte så stor en efterspørgsel,” siger hun og tilføjer:

“Nu hvor vi er gået til at have flere tusinde henvendelser om måneden viser det bare, at folk gerne vil have denne her personlige kontakt med juristerne.”

Et testamente hos Famile Testamente koster omkring 2000 kroner, og bliver lavet inden for 24 timer.